Huawei en Flextronics versterken aanwezigheid in India

Huawei en Flextronics versterken aanwezigheid in India

The Economic Times in India laat weten dat Huawei zijn productiecapaciteit fors uitbreidt in India. Het Chinese bedrijf werkt samen met het Amerikaanse Flextronics voor het vergroten van de productie van smartphones in India. Beide ondernemingen vergroten ook het retail netwerk van de Chinese smartphone fabrikant.

De Indiase krant meldt dat Huawei zijn Indiase retail netwerk uit tot meer dan 50.000 verkooppunten. In samenwerking met Flextronics (Flex) zullen er vanaf oktober van dit jaar ook 3 miljoen smartphones worden gefabriceerd in India.

Samenwerking van Huawei met Flextronics

Flex is Huawei’s wereldwijde strategische partner. Naast extra productie capaciteit willen beide bedrijven ook het aantal lokale verkooppunten vergroten. Flex zal daarom ook 45 nieuwe exclusieve servicecentra openen in India. Het bedrijf heeft al circa 1.500 nieuwe medewerkers ingehuurd voor de productie en om de after sales functies te ondersteunen.

De Honor 8P Sanjeev, Huawei, vertelde aan de Economic Times dat het bedrijf de productie vanaf oktober start. Het eerste stadium is de productie van 3 miljoen toestellen in de Flex fabriek te Chennai. Huawei wil de fabriek gebruiken voor de productie van zijn Honor toestellen. In deze fabriek worden ook verschillende toestellen van Lenovo en Motorola gemaakt. Flex heeft momenteel een jaarlijkse productiecapaciteit van 7 miljoen toestellen. Afhankelijk van de vraag vanuit de Indiase markt, is het bedrijf in staat om de jaarlijkse capaciteit in de toekomst te verhogen naar 10 miljoen eenheden.

Huawei verovert de Indiase markt

Huawei is van plan om in 2016 nog drie tot vier nieuwe toestellen te lanceren. De huidige nummer drie in smartphone land wil 10 procent marktaandeel vergaren in India. Net als in China is de Indiase markt zeer competitieve India. Huawei wil het aandeel veroveren door zich met twee merken, Huawei en Honor, op verschillende doelgroepen te richten. Daarnaast zal het bedrijf extra nadruk leggen op de offline kanalen. Een slimme Chinese strategie afgekeken van naaste concurrenten Oppo en Vivo.

Huawei

Huawei verkoopt in China meer telefoons dan alle andere fabrikanten. Het merk is de derde smartphone verkoper in de wereld. Dit jaar verwachten we nog zeker twee toestellen van de Chinese fabrikant. De veel besproken Huawei Mate 9 en een andere phablet in de Mate lijn. De Mate 9 zal waarschijnlijk camera’s krijgen van Leica. Het luxe cameramerk uit Duitsland heeft dit jaar aangekondigd samen te werken met Huawei. Een vrucht van die samenwerking hebben we al gezien, de Huawei P9.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones