Huawei G9 Lite aangekondigd

Huawei G9 Lite aangekondigd

Huawei heeft een nieuwe smartphone uit de doeken gedaan: de Huawei G9 Lite, een toestel uit het middensegment. Of en wanneer hij naar Nederland komt is onbekend.

Eerder dit jaar kwam Huawei al met diverse nieuwe toptoestellen op de markt: de Huawei P9, Huawei P9 Plus en Huawei P9 Lite. De laatste variant, die eerder deze week in de voorverkoop ging, is het instapmodel van deze reeks. De Huawei G9 Lite heeft nagenoeg dezelfde specificaties als de P9 Lite.

Specificaties Huawei G9 Lite

De Huawei G9 Lite heeft een 5.2 inch Full HD-scherm, oftewel een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De mobiele telefoon wordt aangedreven door een HiSilicon Kirin 650 chipset met acht kernen en een kloksnelheid van 2GHz. Er is ook een variant met Qualcomm Snapdragon 617 aangekondigd. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 3GB en de opslagcapaciteit 16GB. Deze laatste is met een geheugenkaartje uit te breiden tot 128GB.

Aan de achterkant vinden we een 13 megapixelcamera met LED-flitser en autofocus. Ook heeft Huawei gedacht aan consumenten die graag selfies schieten: voorop heeft de Chinese smartphone- en tabletfabrikant een 8 megapixelcamera geïntegreerd. De batterij is met zijn vermogen van 3.000 mAh meer dan voldoende om de dag mee door te komen zonder dat je hem tussentijds moet opladen. Of de Huawei P9 Lite quick charging ondersteunt is niet bekend.

Huawei G9 Lite

Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig. Deze is niet aan de voorzijde in de Home-knop verwerkt, maar juist aan de achterkant. Naar eigen zeggen is het toestel met deze sensor binnen een halve seconde ontgrendel. Naast WiFi en Bluetooth ondersteunt de P9 Lite ook 4G/LTE en GPS. De smartphone wordt geleverd met Android 6.0 (Marshmallow) met daaroverheen Huawei’s eigen Android-skin EMUI 4.1.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei G9 Lite is vooralsnog alleen voor de Chinese markt aangekondigd. Of het toestel ook daadwerkelijk naar Nederland komt is niet bekend gemaakt. Het toestel kost in China 1.599 yuan, omgerekend bijna 215 euro. De Huawei P9 Lite, die wat betreft specificaties nagenoeg identiek is, kost in ons land voor 299 euro over de toonbank.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones