Huawei geeft geld terug voor je oude smartphone

Huawei geeft geld terug voor je oude smartphone

Als je een nieuwe smartphone aanschaft, is de kans groot dat je oude ergens achter in de kast belandt. Misschien dat je hem achter de hand houdt voor het geval je nieuwe toestel kapot valt. De meesten kijken er waarschijnlijk nooit meer naar om. Huawei komt een aantrekkelijke aanbieding. Als je vanaf een smartphone koopt via Vmall en je oude toestel inruilt, dan krijg je daar nog wat centen terug voor terug.

Dat schrijft de Chinese smartphonefabrikant op Honorblog.nl. Om eventuele verwarring te voorkomen: Honor is een dochteronderneming van Huawei. Beide bedrijven werken geheel zelfstandig. Honor kun je beschouwen als het goedkopere submerk van Huawei.

Om het jaar af te trappen komt Huawei met een bijzondere actie. Als je via Huawei’s webwinkel Vmall een nieuwe smartphone koopt, kom je in aanmerking voor korting. De Chinese telefoonmaker geeft je namelijk geld voor je oude toestel. Deze kun je verzilveren door een voucher te accepteren, of door geld te laten terugstorten op je bankrekening.

Hoe werkt het inruilprogramma van Huawei?

Het trade-in of inruilprogramma van Huawei werkt kinderlijk eenvoudig. Je suft naar Vmall.eu en zoekt een nieuwe smartphone uit. Dat kan een splinternieuw model als de Huawei Mate 9 zijn, maar ook de Huawei P9 en zelfs de Huawei P8 doen mee aan de actie.  Dat geldt ook voor mobiele telefoons van dochteronderneming Honor. Zo kun je onder meer de Honor 5X bestellen, een budgettelefoon die voor net geen tweehonderd euro over de toonbank gaat. Voor enkele tientjes meer haal je de nieuwe Honor 6X in huis. De verkoop van dit toestel startte vorig jaar oktober, maar beperkte zich tot China. Sinds kort is deze middenklasser ook in ons land verkrijgbaar.

Huawei Vmall trade-in

Als je hebt besloten wat je volgende smartphone wordt, ga je naar de inruilwebsite die Huawei hiervoor in het leven heeft geroepen. Daar moet je een aantal gegevens van je oude telefoon opgeven, zoals de naam of het IMEI-nummer. Als je toestel in aanmerking komt voor de inruilactie –we gaan er van uit dat hele oude modellen buiten de actie vallen– moet je een aantal vragen beantwoorden over de waarin je telefoon verkeert. Zo moet je zeggen of hij bijvoorbeeld ooit waterschade heeft opgelopen, of het scherm nog aan gaat en of de behuizing beschadigingen vertoont.

Als je de vragen hebt beantwoord krijg je een prijsindicatie. Dit is het bedrag dat Huawei voor je oude toestel bereid is te betalen. Dit bedrag is uiteraard afhankelijk van de antwoorden die je vlak daarvoor hebt gegeven. Als je met dit bedrag akkoord gaat stuur je je oude telefoon op naar Techcyle, de Duitse samenwerkingspartner van Huawei voor de inruilactie. Ook zij beoordelen in welke staat de opgestuurde telefoon verkeert. In het gunstigste geval krijg je een tegenbod dat hoger uitvalt dan het eerste bod. Als je pech hebt valt dit bedrag lager uit. Mocht dat laatste het geval zijn en je gaat hiermee niet akkoord, dan wordt je oude toestel teruggestuurd. Tot slot krijg je geld op je rekening gestort, of je kunt genoegen nemen met een Vmall Voucher. Deze kun je inleveren als je bijvoorbeeld accessoires voor je nieuwe telefoon wil kopen.

Je kunt alle voorwaarden nog eens rustig op je gemak doorlezen via deze pagina.

 

Wat vinden jullie van deze inruilactie van Huawei? Zouden niet alle smartphonefabrikanten dit moeten doen om het milieu te sparen?

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones