Huawei heeft 100 miljoen smartphones verkocht

Huawei heeft 100 miljoen smartphones verkocht

2016 is nog niet eens voorbij en Huawei treedt nu al naar buiten met de laatste verkoopcijfers. De Chinese smartphoneproducent heeft dit jaar al ruim 100 miljoen smartphones wereldwijd verkocht. Een mijlpaal om trots op te zijn.

Dat maakte de fabrikant vrijdag bekend tijdens een persevenement in China. Op het event werd de Huawei Nova officieel gepresenteerd voor de Chinese markt. Wij zagen het toestel al eerder voorbijkomen op de IFA-beurs, die begin september plaatsvond in Berlijn.

Nadat de officiële presentatie van het nieuwe vlaggenschip had plaatsgevonden, vertelde de smartphonemaker iets over de prestaties van het bedrijf. Het belangrijkste getal dat werd genoemd is 100 miljoen. Dat is het aantal mobiele telefoons dat Huawei tot nu toe in 2016 heeft weten te verkopen. Vorig jaar wist het bedrijf dit aantal ook al aan te tikken, maar had daarvoor wel het hele jaar nodig. Nu resteren er nog twee-en-een-halve maand. 2016 belooft een fantastisch jaar te worden voor Huawei, waarin het record van afgelopen jaar aan diggelen valt.

In de eerste helft van het jaar verkocht Huawei alles bij elkaar opgeteld 60 miljoen smartphones. Dat maakte het bedrijf bekend toen het de tweedekwartaalcijfers presenteerde. Sindsdien zijn er nog een flink aantal orders geplaatst.

Huawei P9

Van welke exemplaren er het meeste over de toonbank, werd niet duidelijk tijdens de presentatie. Wij hebben echter wel een idee. De afgelopen weken werd duidelijk hoe ongelooflijk populair de Huawei P9 wel niet is. Het vlaggenschip ging in minder dan een half jaar tijd wereldwijd ruim 6 miljoen keer over de toonbank. Het was één van de eerste toestellen ter wereld die een dual-camerasysteem aan de achterkant heeft. Ook zijn consumenten weg van de prestaties en het design van het toestel. Het is dan ook niet vreemd dat de P9 door de European Imaging and Sound Association (EISA) is uitgeroepen tot beste consumentensmartphone van 2016 – 2017. De panelleden beschreven het toestel onder meer als “zowel praktisch als stijlvol” en waren vol lof over de Leica-camera.

Een ander toestel dat zeer goed verkoopt is de Honor 8. Deze smartphone is weliswaar door Honor ontworpen en gelanceerd, maar dat bedrijf maakt onderdeel uit van Huawei: dat laatste is namelijk het moederbedrijf, Honor is een dochteronderneming of submerk. In amper twee maanden tijd ging het vlaggenschip ruim 1,5 miljoen keer over de toonbank. Dat is ook niet zo vreemd als je naar de specs kijkt: het toestel heeft onder meer een 5.2 inch IPS-LCD scherm met Full HD resolutie, 2.3GHz HiSilicon Kirin 950 octa-core processor, 4GB RAM, 32GB uitbreidbaar geheugen, dubbele 12 en 8 megapixelcamera, vingerafdruksensor, USB Type-C aansluiting en 3000 mAH batterij. Al met al is het een krachtig, veelzijdig en scherp geprijsd toestel.

Huawei Mate 9

Bovendien heeft Huawei nog meer voor ons in petto. Zo houdt de Chinese smartphonemaker op donderdag 3 november een persevenement dat in het teken staat van ‘de internationale onthulling van een nieuw vlaggenschip’. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Huawei Mate 9 dan het levenslicht ziet. Volgens de laatste berichten krijgt het toestel zowel een plat scherm als een display met gebogen schermranden aan weerszijden.

Verder krijgt het vlaggenschip naar verluidt een 5.9 inch IPS-LCD scherm met Quad HD resolutie (1440 bij 2560 pixels), 3GB of 4GB RAM, 64GB tot 256GB intern geheugen, dual-camerasysteem met 20 en 12 megapixel cameralenzen, vingerafdruksensor, irisscanner, USB Type-C aansluiting en out-of-the-box Android 7.0 Nougat.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones