Huawei Honor 5X Play redt leven Chileense man

Huawei Honor 5X Play redt leven Chileense man

De Honor 5X Play heeft het leven van een Chileense man gered. De jonge man en zijn oom werden door drie criminelen in een hinderlaag gelokt en onder vuur genomen. De Honor 5X Play blokkeerde kogels en de jonge man eindigde slechts met lichte verwondingen in het ziekenhuis.

Volgens het Chileense 24horas.cl heeft de Huawei Honor 5X Play het leven gered van een jonge Chileense man. Terwijl de man en zijn oom onder vuur werden genomen door drie criminelen blokkeerde de smartphone enkele kogels.

 Honor 5x Play red leven

Honor 5X Play red leven Chileense man

24horas.cl meldt dat een jonge man en zijn oom op 12 april geld van een Chileense bank wilde halen. Locale media meldt dat het tweetal 300 miljoen pesos van de bank haalde (circa 436.332 euro). Nadat de mannen met hun geld uit de bank liepen, werden zij gevolgd door drie criminelen. De criminelen zij het tweetal tot Pudahuel gevolgd om vervolgens een overval te plegen. Te Pudahuel opende de criminelen het vuur in de richting van de jonge man. Gelukkig droog de man zijn Honor 5X Play op het gebiedt waarop werd geschoten. De Honor 5X Play blokkeren de kogels en de man leed slechts kleine verwondingen.

Huawei bevestigde het incident. De Huawei woordvoerder meldt echter geen verdere details. Zijn Huawei collega´s in Chili hebben nog steeds een vakantie

Verschillende analisten zijn van mening dat de Honor 5X Play met zijn volledig metalen behuizing in staat is om een grotere impact te weerstaan. Het is dus geen overdreven melding, dat Honor de Honor 5X aanprijst met Aircraft-grade Aluminium.

 Honor 5x

 

Huawei red meer levens

Het voorval in Chili is niet de enige keer dat een Huawei smartphone iemand red. Op 12 september 2016 meldt de Britse Daily Mail het verhaal van een 41-jarige man die werd gered door zijn Huawei P8 Lite. De man parkeerde zijn auto buiten het huis in Kaapstad, Zuid-Afrika, toen twee gemaskerde overvallers hem uit de auto trokken. Hij bood dusdanig weerstand, dat één van de rovers van twee meter afstand op zijn borst schoot. De man viel op de grond en de rovers stolen 15 pond aan contant geld. Het slachtoffer overleefde de overval omdat hij een mobiele telefoon in zijn borstzak had. De reddende telefoon was een Huawei P8 Lite smartphone.

In september 2015 heeft een Huawei P7 het leven van een student in Guatemala gered. Dat melden zijn vrienden via Facebook. De held in een kogelregen was de Huawei P7.

Huawei P8 Lite red leven Huawei P8 Lite red leven

 

Smartphone heeft grote impact op ons leven

De smartphone kan ons gigantisch afleiden tijdens het auto rijden of wanneer je al fietsend aan het appen bent. Toch kunnen de apparaten ons leven letterlijk redden. Bovenstaande verhalen zijn incidenten en wij raden je aan om het vuurgevecht niet op te zoeken met je smartphone als bescherming. Zowel de populaire Honor 5X, de Huawei P8 Lite als de Huawei P7 zijn primair bedoelt voor telefonie.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones