19 december 2014 door in Huawei.

HuaweiDe Chinese smartphonefabrikant Huawei hoopt in 2015 zo’n 100 miljoen smartphones te kunnen verkopen. Dat zegt topman Richard Yu in een interview met de Wall Street Journal.

Het plan lijkt ambitieus en onmogelijk, maar dat laatste is het zeker niet, meldt Yu. Huawei zou op dit moment zijn verkoopdoel van 80 miljoen smartphones in 2014 naderen. In 2013 verkocht de fabrikant nog 57 miljoen telefoons. Dat laat zien dat het Chinese bedrijf een flinke groei doormaakt. De Wall Street Journal meldt dat Huawei het doel van 100 miljoen kan realiseren als de groei doorzet.

High-end

Het artikel in de Wall Street Journal verschijnt niet lang nadat Huawei bekend maakte dat het zich in 2015 meer gaat richten op de high-end smartphones. De low-budgettoestellen van het concern zullen gelijkelijk uit beeld verdwijnen. Toch betekent dit niet dat er helemaal geen goedkopere toestellen zullen worden gemaakt. De prioriteit verschuift echter enigszins, van low-budget naar minder goedkope smartphones. De winstmarge per toestel zou belangrijker zijn dan de kwantiteit.

Honor 6 Plus

Huawei kwam recentelijk in het nieuws door de release van de Honor 6 Plus. Deze smartphone heeft een groter scherm dan zijn voorganger, en beschikt over een dubbele 8.0 megapixelcamera.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones