31 augustus 2014 door in Huawei.

HuaweiHuawei komt in september met een speciale versie van de Huawei Ascend P7. Het zou gaan om een variant met een scherm van saffier. Dat laat het bedrijf dinsdag weten aan Engadget. Schermen van saffier zijn vele malen sterker dan normale schermen. Onder andere de iPhone maakt al gebruik van dit materiaal voor de cameralens, en ook de home-button is met dit materiaal uitgerust.

Saffier

Er is nog geen complete helderheid over de voor- en nadelen van het gebruik van saffierschermen. Duidelijk is wel dat het veel steviger is en minder snel krassen veroorzaakt. Er zijn echter ook geruchten dat de helderheid door het saffier aangetast zou worden en op den duur broos zou worden. Er doen zelfs verhalen de ronde dat het glas eerder zou breken dan normaal glas.

Huawei Ascend P7

Huawei lijkt voor het toestel met saffieren schermen te kiezen voor zijn vlaggenschip, de Ascend P7. Het toestel zal nauwelijks veranderingen ondergaan, en het verschil in scherm is dan ook de grootste wijziging ten opzichte van het origineel. De Ascend P7 met saffieren scherm zal ongetwijfeld meer gaan kosten dan de ‘normale’ versie. Vooralsnog wordt het toestel ook alleen in China beschikbaar gesteld. Als de telefoon goed wordt ontvangen, sluit Huawei niet uit dat het in de toekomst vaker toestellen zal produceren die zijn uitgerust met saffieren schermen.

iPhone 6

Huawei is één van de eerste grote merken die telefoons met saffieren schermen introduceert, maar het lijkt erop dat ze de hete adem van concurrenten al in de nek voelen. Apple’s lang verwachte iPhone 6 zal naar alle waarschijnlijk ook worden uitgerust met een saffierscherm. Ook andere, voornamelijk Chinese, smartphonefabrikanten zoals Xiaomi en Vivo hebben hun blik gericht op een toekomst met meer saffieren schermen.

Huawei Ascend P7

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones