10 september 2014 door in Huawei.

Huawei Ascend Mate 7Huawei heeft op de IFA technologiebeurs in Berlijn zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd. De Huawei Ascend Mate 7 is een gigantische smartphone met een scherm van maar liefst 6,0 inch en een octacore processor.

De Ascend Mate 7 is de nieuwste smartphone in de Ascend-lijn van de Chinese smartphonemaker. Het nieuwe toestel is gemaakt met een ander materiaal dan voorgaande modellen, namelijk metaal. Ook is er voor het eerste een vingerafdrukscanner aanwezig op het toestel.

Specificaties

Het 6,0 inch scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en wordt beschermd door Gorilla Glass 3. Verder is deze zogenaamde phablet voorzien van een octacore-processor. Daarvan hebben vier kernen een kloksnelheid van 1,8 GHz, en de andere vier 1,3 GHz.

Daarnaast beschikt de Ascend Mate 7 over een werkgeheugen van 2 GB en 16 GB intern geheugen, eventueel uitbreidbaar met microSD. Ook de camera’s op het toestel laten zien dat het hier om een high-end smartphone gaat. De camera op de achterkant maakt foto’s van 13.0 megapixel, en de ‘selfiecamera’ op de voorkant schiet plaatjes van maar liefst 5.0 megapixel.

Uiteraard draait het toestel op de laatste versie van Android, 4.4 KitKat, in combinatie met eigen software van Huawei. Het toestel ondersteunt NFC, 4G-netwerken en bluetooth 4.0. De accu in de Ascend Mate 7 heeft een capaciteit van maar liefst 4100 mAh.

Beschikbaarheid

De Huawei Ascend Mate 7 is vanaf het derde kwartaal van 2014 te koop. Of de telefoon dan ook al meteen in de Nederlandse winkels zal liggen, is nog niet bekend. Het toestel zal in drie kleuren worden uitgebracht: zwart, zilver en goud. De Ascend Mate 7 zal waarschijnlijk zo’n 499 euro moeten gaan kosten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones