Huawei haalt jaar doel van 140 miljoen smartphones

Huawei haalt jaar doel van 140 miljoen smartphones

Huawei heeft zijn jaar doel van 140 miljoen smartphones gehaald. De cijfers bevestigen de groei van het Chinese merk.

De verkoopcijfers van alle smartphones en met name de Huawei P9 vlaggenschepen bevestigen de snelle groei en natuurlijk de uitstekende naam die het merk gecreëerd heeft. In 2016 is het Chinese merk rijp om zich voegen tussen de beide reuzen, Apple en Samsung. Het bedrijf verkoopt 40% meer toestellen dan in 2015. Toen gingen er 100 smartphones over de toonbanken. Het merk laat zijn kwaliteiten zien met de Huawei P9 en er werd dit jaar een forse stap richting premium vlaggenschip gezet met de Huawei Mate 9. Zelfs met felle binnenlandse concurrentie, wist het merk 10 miljoen P9 en P9 Plus telefoons te verschepen in 2016.

Huawei P9

Een van de succes nummers van dit jaar zijn natuurlijk het vlaggenschip de Huawei P9 en P9 Plus. De Chinese fabrikant heeft zeer hard gewerkt aan een betrouwbare naam en zelfs in Nederland is Huawei een veel geziene smartphone. De vlaggenschepen van het merk waren als vanouds premium smartphones met een lagere prijs. De P9 is een volwaardig vlaggenschip en voorzien van twee hoofd camera’s die zijn ontwikkeld in samenwerking met Leica. Leica is een zeer bekende camerafabrikant uit Duitsland.

Huawei P9

Zowel de kwaliteit van de smartphone als de marketing campagne, zorgen ervoor dat iedereen de Huawei P9 kende. Een van de redenen dat het toestel zijn verkoopt target voor 2016 heeft gehaald. Het bedrijf verwacht dat het vlaggenschip duo ongeveer 12 miljoen keer over de toonbank gaat internationaal voordat de P9’s worden vervangen door de P10’s in 2017.

Gigantische ontwikkeling in verkoopcijfers

Het begint er dus op te lijken dat alle inspanningen van Huawei zijn vruchten afwerpen. In 2015 verscheepte de Chinese fabrikant 100 miljoen telefoons en aangezien het resultaat zo goed was, werd het doel voor 2016 verhoogd naar 140 miljoen smartphones. Ook dit doel heeft de fabrikant al gehaald. Want een senior VP van het bedrijf, Yu Chengdong, bevestigde het behalen van de doelstelling.

10 miljoen vlaggenschepen in een jaar klinkt erg goed. PhoneArena heeft die cijfers naast twee andere toppers gelegd. Samsung verkocht bijvoorbeeld circa 10 miljoen Galaxy S7 toestellen binnen de eerste maand na de release. Apple wist een waanzinnige 13 miljoen iPhone 6s en 6s Plus smartphones te verkopen binnen een.

Huawei is op de goede weg, maar heeft nog een lange route te gaan. De Chinese smartphone fabrikant heeft dit jaar wel getoond, dat het een grootmacht is om rekening mee te houden.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones