Huawei kondigt Huawei Mate 8 officieel aan

Huawei kondigt Huawei Mate 8 officieel aan

Zoals verwacht, heeft Huawei vandaag (26 november) het nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: de Huawei Mate 8. Deze Mate 8 heeft een groot scherm van 6 inch, en is als opvolger van de Ascend Mate 7 te zien. Huawei geeft de Mate 8 de eigen Kirin 950 chipset en Android 6.0 met de skin van Huawei, EMUI 4.0.

Alles over de Huawei Mate 8

Huawei zal de Mate 8 in het begin van volgend jaar in China een release geven, waar de release voor de rest van de wereld later zal volgen. Wanneer bekend is dat de Huawei Mate 8 naar Nederland komt, zal je dat natuurlijk hier kunnen lezen.

Zoals gezegd brengt Huawei de Mate 8 uit met een 6 inch scherm. Wat dat betreft valt de resolutie dan wel een beetje tegen, aangezien die blijft op een 1080 x 1920 pixels (Full HD). Hoewel je geen duidelijk onderscheid zal kunnen maken tussen de pixels op kijkafstand, had er ook wel een QHD scherm ingepast.

De processor van de Huawei Mate 8 is de Kirin 950, die Huawei zelf ontwikkelt. Dit is een octa-core processor (4 x 2,3 GHz; 4 x 1,8 GHz). Naast deze processor is er ook een coprocessor aanwezig, die de sensoren van de Mate 8 in de gaten houdt. Een van die sensoren is bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner die je op de achterkant van de telefoon kan vinden.

Huawei-Mate-8-official1

Daarnaast brengt Huawei de Mate 8 met een 16 megapixel camera op de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant op de markt. De accu heeft een capaciteit van 4000 mAh, en doordat de Mate 8 een Full HD scherm heeft, zal de batterij wel lang mee moeten gaan. De Mate 8 is in twee varianten te koop: 3 GB/32 GB en 4 GB/64 GB. Als laatste is er Android Marshmallow op de telefoon aanwezig, met de nieuwe EMUI 4.0 skin van Huawei.

Huawei Mate 8 prijs en release

De Huawei Mate 8 zal waarschijnlijk verkrijgbaar zijn vanaf 490 euro. Daarvoor krijg je het model met 3 GB RAM en 32 GB interne opslag. Mocht je voor de 4 GB/64 GB variant willen kiezen, dan zal je waarschijnlijk zo’n 580 euro mogen neerleggen. Daarnaast zou er ook een model aankomen met een opslagcapaciteit van 128 GB.
De release van de Mate 8 zal in het voorjaar van 2016 gebeuren. China zal als eerste aan de beurt zijn, waar Nederland dan hopelijk op een maand later ofzo zal volgen.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones