Huawei laat Xiaomi achter zich qua consumentenverkoop

XiaomiXiaomi maakte de afgelopen kwartalen een enorme groei door en wist vorig kwartaal uit te groeien tot de derde grootste smartphonefabrikant ter wereld. Die positie ging ten koste van concurrent en landgenoot Huawei. Toch moet Xiaomi qua consumentenverkopen in het Chinese Huawei nog wel zijn meerdere erkennen.

Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2014 die zijn gepubliceerd door marktonderzoeker Gartner.

In totaal verkocht Xiaomi in het derde kwartaal ruim 15,77 miljoen exemplaren van hun telefoons aan consumenten. Huawei wist in de periode van juli tot en met september ruim 15,93 miljoen smartphones te slijten aan de consument. Daarmee neemt het de derde positie in op basis van consumentenverkoop, met Xiaomi vlak achter zich op de vierde plek.

Samsung

Eerste en tweede staan Samsung en Apple die met respectievelijk 73,21 en 38,18 miljoen verkochte exemplaren een ruime voorsprong hebben. Toch kan vooral bij Samsung niet de vlag uit. De cijfers betekenen namelijk een daling van het marktaandeel ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Toen bezat het Zuid-Koreaanse bedrijf nog een aandeel van 32,1 procent, waar dat nu ruim is gedaald tot 24,4 procent. Het marktaandeel van Apple steeg licht met 0,6 procent naar 12,7 procent. Het gat dat Samsung op de smartphonemarkt heeft laten vallen, werd vooral veroverd door awei en Xiaomi, die respectievelijk 0,6 en 3,7 procent wonnen en zo op 5,3 en 4,7 procent uitkomen.

De totale smartphoneverkoop steeg ook ruim, met bijna 50 miljoen exemplaren meer dan in het derde kwartaal van 2013.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones