Huawei lanceert Huawei Nova versie met 4 GB werkgeheugen

Huawei lanceert Huawei Nova versie met 4 GB werkgeheugen

De Huawei Nova en Nova Plus zijn afgelopen september onthuld tijdens de IFA 2016 in Berlijn. De twee modellen hebben mid-range specificaties en een premium design. Nog voor dat de toestellen in de winkel liggen zien we een Huawei Nova met 4 GB werkgeheugen.

Voor de Chinese markt wordt het geheugen van de Nova iets verhoogd. Voor de Chinese markt is Huawei nu gestart met een 4 GB RAM-versie van de Huawei Nova (CAZ-AL10) gisteren in China.

Huawei Nova

Eerder dit jaar zijn de Huawei Nova toestellen uitgebracht. De toestellen met een prachtig design die iets weg hebben van de succesvolle Nexus 6P zijn verkrijgbaar in het zilver, grijs of goud. Naast het premium design heeft de smartphone mid-range specs en slechts 3 GB werkgeheugen aan boord. Voordat het toestel überhaupt in de winkels te vinden is, zien we al een versie met 4 GB werkgeheugen.

Huawei Nova

Chinese smartphone markt

Huawei wil de concurrentiekracht van de Nova’s in China vergroten met de upgrade van het werkgeheugen in de mid-range smartphone. Naast een vergroot werkgeheugen heeft de nieuwe versie (CAZ-AL10) ondersteuning voor LTE-A carrier aggregatie. Providers kunnen dankzij carrier aggregatie datasnelheden leveren van maximaal 300 Mbps. De nieuwe Nova, CAZ-AL10, wordt alleen in de kleuren witte en zwarte kleur geleverd. Hiermee maakt de Chinese fabrikant een duidelijk onderscheidt tussen de 4 GB en de 3 GB RAM versie. Je kunt het toestel in China al kopen.

Specificaties van de nieuwe Huawei

Aan het begin van september waren de Huawei toestellen uit de Nova lijn veel in het nieuws. Met de nieuwe lijn wil Huawei smartphones lanceren die gericht zijn op de vrouwelijke smartphone gebruiker. Toestellen met een aantrekkelijk design en slimmigheden waar zelfs mannen wel oor naar hebben.

De Huawei Nova heeft een 5-inch Full-HD beeldscherm en het kloppend hart van de smartphone is een Snapdragon 625 processor. Deze octa-core van Qualcomm is geklokt op 2 GHz en de reguliere versie heeft 3 GB werkgeheugen met 32 GB opslag. Met een microSD kaart kun je het geheugen uitbreiden tot 128GB. Achterop vind je een 12-megapixel hoofdcamera met LED-flitser en f/2.2 diafragma. Voor selfies en videogesprekken heeft het toestel een 8-megapixel camera met een f/2.0 diafragma speciaal voor locaties met weinig licht. De camera beschikt over een breed scala aan opties zoals slow motion modi, licht schilderen en time-lapse.

De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow. Het apparaat gebruikt een 3.020 mAh batterij in en Huawei beweert dat je hiermee twee dagen vooruit kan. Achterop vind je een vingerafdruksensor en via de USB Type-C kun je gegevens uitwisselen en het toestel opladen.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones