Huawei lanceert nieuwe P10 vlaggenschip tijdens MWC 2017

Huawei lanceert nieuwe P10 vlaggenschip tijdens MWC 2017

Nieuwe geruchten uit Beijing suggereren dat de Huawei P10 in Barcelona gepresenteerd wordt tijdens het MWC 2017.

Het nieuws van insiders bereikte ons via AnTuTu. Huawei wil zijn vlaggenschip in de winkels hebben liggen tegelijkertijd met of juist voor de nummer één smartphone fabrikant Samsung. Een logisch gevolg is natuurlijk de lancering van de Huawei P10 tijdens het Mobile World Congress (MWC) eind februari. Tegen die tijd verwacht men namelijk de Samsung Galaxy S8. Het is alleen nog onduidelijk of het vlaggenschip uit Zuid-Korea MWC 2017 wel gaat halen. Men verwacht namelijk dat Samsung wat meer tijd neemt voor de laatste controles om een tweede Note 7 debacle te voorkomen.

Mobile World Congress

Als vanouds is het Mobile World Congress het toneel van veel vlaggenschip lanceringen. In die periode worden de vlaggenschepen van HTC , Samsung en LG traditioneel gelanceerd. Afgelopen jaar werd de Huawei P9 pas in april gelanceerd. De Chinese fabrikant wil zijn nieuwe vlaggenschip naast de vlaggenschepen van Samsung en LG lanceren. Zodat het toestel een nog betere plek in de markt kan veroveren. Want met een beetje geluk is de smartphone zelfs eerder dan het nieuwe Samsung vlaggenschip.

Het MWC 2017 te Barcelona zal van 27 februari 2017 tot en met 2 maart gehouden worden. Volgens de huidige informatie wordt het Galaxy S8 vlaggenschip in die periode gelanceerd. Samen met de Huawei P10.

Huawei P10

De Huawei P10 verwacht men met een 5,5-inch beeldscherm. Het beeldscherm zal uitstekend geschikt zijn voor VR dankzij de 2K resolutie. Een groot voordeel voor Huawei is dat het toestel waarschijnlijk wordt aangedreven met de Kirin 960. Die processor vind je al in de Huawei Mate 9 en daardoor hoeft het Chinese bedrijf geen rekening te houden met de wisselwerking tussen componenten en een nieuwe processor. Het nadeel is natuurlijk wel, dat de smartphone minder snel wordt dan de nieuwe lichting Snapdragon 835 processors die in dezelfde periode verwacht worden.

De bronnen van AnTuTu benadrukken dat de Huawei P10 waarschijnlijk draadloos opladen ondersteund. Hiermee is het nieuwe vlaggenschip de eerste Huawei deze oplaad optie. Het draadloos opladen wordt een populaire functie in 2017. Er zijn geruchten die suggereren dat ook Apple de techniek zal gebruiken voor de iPhone 8. De Galaxy 8 zal waarschijnlijk ook draadloos opladen ondersteunen. Huawei heeft met de Honor Magic in ieder geval al laten zien dat het bedrijf over een zeer innovatieve oplaadtechniek beschikt.

Huawei P10 concept

Verschillende renderings van de Huawei P10 laten dubbel gebogen schermen zien. Vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge. Aan de voorkant van de P10 verwacht men een langwerpige home knop en op de rug van het toestel een vingerafdruksensor met ultrasone technologie voor de herkenning van vingerafdrukken. De bronnen benadrukken dat Huawei P10 nog steeds twee Leica camera’s heeft maar het diafragma is bijgesteld naar f/2.0. Naar verwachting zullen beide of in ieder geval één camera 16-megapixels hebben. De resterende configuratie van het vlaggenschip is een Kirin 960 processor met 4 GB of 6 GB werkgeheugen en de eventuele toevoeging van snelle oplaad technologie uit de Honor Magic.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones