Huawei Maimang 5 gecertificeerd door TENAA

Huawei Maimang 5

De nummer één smartphone fabrikant van China heeft weer een nieuw toestel gecertificeerd gekregen door TENAA, de Maimang 5.

GSMArena wees ons op dit nieuwe toestel en GizmoChina wist de uitnodiging van Huawei al te onderscheppen. Hierdoor weten dat het in eerste instantie onbekende het toestel Maimang 5 heet.

Huawei Maimang 5

Minder dan 24 uur geleden heeft Huawei een uitnodiging uitgezonden voor een evenement in China op 14 juli. Er was toen weinig tot geen informatie over het toestel dat we mogen verwachten. Daar is nu verandering in gekomen. TENAA toont ons de belangrijke specs van de nieuwe Huawei smartphone die de naam Maimang 5 heeft gekregen. Processor, camera en geheugen niets is meer geheim. Er is echter wel enige onduidelijkheid over de exacte naam van het toestel. In de vertaling zou het namelijk ook Maiming kunnen zijn.

Huawei Maimang 5

Het toestel lijkt een kleinere versie van de 6-inch phablet Mate 8. De Mate 8 werd eind vorig jaar gelanceerd. Op basis van de uitnodiging mogen we verwachten dat het toestel is bedoelt voor een jong publiek. Vrij vertaald zegt de uitnodiging het volgende: “niet bang om jong te zijn.

Het nieuws van de lancering van dit nieuwe toestel komt na het nieuws van de lancering van de opvolger van de Mate 8. Want we verwachten de Huawei Mate 9 tijdens het evenement van Huawei op 1 september. Huawei heeft namelijk al eerder aangekondigd met een nieuwe smartphone te verschijnen voor de aanvang van het IFA te Berlijn. De tech-beurs in Berlijn is voor meerdere smartphone fabrikanten een vaste plek voor de lancering van nieuwe smartphones.

Specificaties Maimang 5

De Huawei Maimang 5 heeft een full-HD 5,5-inch beeldscherm met 1920 × 1080 pixel schermresolutie. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 652 met acht kernen. De processor is maximaal geklokt op 2,0 GHz. Waarschijnlijk zullen er twee keuzes in werkgeheugen zijn, 3 GB of 4 GB. Afhankelijk van het werkgeheugen is het toestel beschikbaar met 16 GB, 32 GB en 64 GB aan opslag. Alleen de 64 GB versie heeft 4 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit kun je verhogen tot 128 GB met een microSD-kaart. Dit nieuwe toestel van Huawei draait op Android 6.0 Marshmallow.

Huawei Maimang 5 Maimang 5

Sony levert de 16-megapixel camera aan de achterkant en voorop is ruimte voor een 8-megapixel camera. Het toestel zal beschikken over diverse LTE bands waardoor het te gebruiken is over de hele wereld. Een royale 3.270 mAh batterij geeft het toestel leven.

Volgens de geruchten verwacht men het toestel in Europa echter is dit toestel bestemd voor China Mobile. De Maimang 5 krijgt waarschijnlijk een prijskaartje van rond de 300 dollar, ongeveer 270 euro.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones