Huawei Mate 10 Pro is Android-smartphone van het jaar

Huawei Mate 10 Pro is Android-smartphone van het jaar

De Huawei Mate 10 Pro is de beste Android-smartphone van het afgelopen jaar. Zodoende troeft het de Samsung Galaxy Note 8 en OnePlus 5T af. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijsuitreiking van Android Authority, een website die zich compleet richt op Android-telefoons.

Het jaar nadert zijn einde en dus is het tijd om de balans op te maken. Ook de auteurs en lezers van Android Authority wagen zich aan het maken van eindejaarslijstjes. Dit jaar delen ze prijzen uit voor zowel het beste Android-merk, beste smartphonecamera, telefoon met beste prijs-kwaliteitsverhouding en bovenal de beste telefoon. Eerder bleek al dat Nokia er met de prijs voor beste fabrikant vandoor ging en derhalve Huawei achter zich liet. De Chinezen hoeven echter niet te treuren en gaan er vandoor met de prijs voor beste Android-telefoon van 2017. De in oktober uitgebrachte Huawei Mate 10 Pro laat zodoende de Samsung Galaxy Note 8 en OnePlus 5T achter zich.

Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro is op alle geteste onderdelen – onder meer beeldscherm, audio en behuizing – consistent en biedt zodoende een stabiele ervaring. Dit in tegenstelling tot andere toestellen die met name in één aspect uitblinken, maar minder scoren op de overige onderdelen.

OnePlus 5T biedt beste prijs-kwaliteit en Google Pixel 2 XL beste camera

Een goed exemplaar van een toestel in deze categorie is de Google Pixel 2 XL. Dit nieuwe Google vlaggenschip weet zowel de auteurs als lezers te imponeren met diens cameraprestaties, maar laat steken vallen op de overige terreinen. Zodoende wint het toestel wel de award voor beste smartphonecamera, maar geen andere prijzen. De OnePlus 5T daarentegen gaat er naar huis met de prijs voor beste prijs-kwaliteitsverhouding. Geen verrassing, als je het ons vraagt. Het toestel kost immers ‘slechts’ 499 euro en biedt alles dat je van een Android vlaggenschip anno 2017 mag verwachten, en meer. Hij beschikt zodoende over Face Unlock, een dubbele camera én een schone Android-interface. Onder meer de Nokia 8 en Moto Z2 Force dongen ook voor de prijs mee.

Over de Huawei Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 Pro is een opvallende verschijning dankzij zijn imponerende, grote beeldscherm. Hierbij zijn schermranden vrijwel compleet afwezig waardoor je meer dan genoeg ruimte hebt voor de weergave van apps, films en games. Maar liefst 81 procent van de gehele voorzijde bestaat uit actief gebruikt scherm en de resolutie van het 6″ OLED-scherm is Full-HD+, oftewel 2160 bij 1080 pixels. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door de HiSilicon Kirin 970: één van ’s werelds eerste AI-processors. Zodoende leert het toestel zich aanpassen naar jouw wensen. Goedkoop is de Huawei Mate 10 Pro helaas niet. Voor 799 euro haal je hem in huis.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones