Niet de Huawei Mate 9 tijdens IFA 2016 maar submerk Nova

Niet de Huawei Mate 9 tijdens IFA 2016 maar submerk Nova

We gingen er stiekem vanuit dat het nieuwste vlaggenschip van Huawei tijdens IFA 2016 in Berlijn gepresenteerd zou worden. We weten al dat het toestel groot is, 5,9-inch, en we verwachten een zeer snelle Kirin 960 processor. Ithome.com laat ons echter weten dat de Huawei Mate 9 niet wordt gelanceerd op 1 september. He Gang, voorzitter van President van Huawei’s Consumenten smartphone divisie, heeft dat in een interview gezegd.

Vanuit meerdere Chinese bronnen vernemen we dat het niet de Mate 9 is die de show gaat stelen tijdens IFA 2016. Maar het nieuwe submerk van Huawei gericht op een vrouwelijk publiek, Nova.

Huawei tijdens IFA 2016

He Gang laat weten, dat Huawei de beurs in Berlijn zal gebruiken voor de lancering van een volledig nieuwe productlijn. Daarom moet de nieuwe generatie Mate telefoons nog twee maanden wachten. Het lijkt er vooralsnog op dat de nieuwe productlijn met de naam Nova zal worden aangekondigd. Net als submerk Honor zal de Chinese fabrikant Nova toestellen op de markt brengen. Nova zal gericht zijn op een vrouwelijk publiek. Helaas heeft het bedrijf de productlijn nog geheim kunnen houden.

Huawei Mate 9 over 2 maanden

Door de lancering van een volledig nieuwe productlijn moeten we helaas twee maanden langer wachten voor de introductie van de Huawei Mate 9.

Huawei Mate 9Het goede nieuws is echter wel dat het toestel waarschijnlijk zal verschijnen met de nieuwste Android, Nougat, en een volledig vernieuwde EMUI software schil. Wij verwachten indrukwekkende specificaties. Het nieuwe Huawei is uitgerust met een 5,9-inch Full-HD beeldscherm en waarschijnlijk heeft het toestel een 2,6 GHz Kirin 960 processor. Het toestel heeft 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Achterop zullen twee 12 megapixel camera´s verschijnen en voorop een 8-megapixel selfie camera.

Interview He Gang

In het interview werd Gang ook gevraagd naar het succes van de Huawei P9 en of hij niet bang was dat de nieuwste Honor 8 verkoop aantallen zal wegsnoepen van het vlaggenschip. Van de Huawei P9 en P9 Plus zijn na hun release op 6 april in Londen meer dan 2,6 miljoen exemplaren verscheept in de hele wereld. Waarmee de afzetmarkt in vergelijking met de Huawei P8 circa 130% is verhoogd.

Huawei P9

Succes van de Huawei P9

Gang geeft aan dat de dubbele camera van Leica zeker een zeer groot onderdeel is van het succes. Het biedt gebruikers een geweldige ervaring. Daarnaast wordt de levensduur van de batterij en de gebruikers ervaring als zeer positief ervaren. Gang verwacht niet dat de lancering van de Honor 8 van grote invloed is op de verkoopcijfers van de Huawei P9. Hij heeft aan dat Huawei zich richt op de high end markt. Het merk streeft een hoge kwaliteit van het leven na. Terwijl Honor veel meer is gericht op de jeugd en internet. Dat blijkt volgens hem ook uit de verkoopcijfers. Want na de lancering van de Honor 8 zijn de verkoopcijfers van de Huawei P9 ongewijzigd gebleven.

Honor-8

Bron: 1/2

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones