‘Huawei Mate 9 krijgt Leica camera’s’

‘Huawei Mate 9 krijgt Leica camera’s’

Er zijn nieuwe details bekend geworden over de Huawei Mate 9, het vlaggenschip van Huawei dat begin volgend jaar wordt verwacht. Op Weibo zijn afbeeldingen verschenen waarop het toestel te zien is in zeven verschillende kleuren. Daarnaast zien we, als we goed kijken, aan de achterkant tussen de camera’s de naam Leica staan.

Sinds Telefoonabonnement.nl als eerste op de specificaties van de Huawei Mate 9 stuitte, heb ik al de nodige artikelen geschreven over het nog te verschijnen vlaggenschip van de Chinese smartphoneproducent. Zoals het er nu naar uitziet belooft het een krachtig en solide high-end toestel te worden met premium specs.

Leica

Zo krijgt de Huawei Mate 9 volgens reeds gelekte foto’s onder meer een dual-camerasysteem. Iedereen vroeg zich hardop af welke resolutie ze zouden krijgen en via de beeldsensoren afkomstig zouden zijn. De eerste gedachte ging onmiddellijk uit naar Leica. De Duitse fabrikant voor optische apparatuur is namelijk verantwoordelijk voor het camerasysteem van de Huawei P9, een van de eerste smartphones die met dubbele camera was uitgerust. De ene lens schiet monochrome foto’s terwijl de ander zich richt op de kleuren en lichtinval. Beide foto’s worden door de camerasoftware gecombineerd tot één plaatje.

En wat blijkt? Volgens de foto’s die we via Weibo voorbij zien komen is Leica mogelijk inderdaad verantwoordelijk voor het camerasysteem van de Huawei Mate 9. Grote verschil met de P9 is dat de camera’s naar verluidt een resolutie van 20 megapixels hebben in plaats van 12 megapixels. Dat betekent dat je met het aanstaande vlaggenschip nog mooiere en scherpere kiekjes zou moeten schieten. Dat is iets wat we in de praktijk moeten testen.

Kleuren

Daarnaast zijn we meer te weten gekomen over de verschillende kleuruitvoeringen van de Huawei Mate 9. Op Weibo is het vlaggenschip namelijk in zeven verschillende kleuren te zien: zwart, wit, metallic, brons, zilver, goud en roségoud.

Of we deze kleuren straks ook daadwerkelijk te zien krijgen, is nog maar de vraag. Mogelijk gaat het hier om een mock-upfoto: een conceptfoto die een beeld geeft hoe het toptoestel er straks mogelijk uit kan komen te zien. Dat betekent dat de kleuruitvoeringen nog helemaal niet vast staan. Ook is het denkbaar dat deze kleuren alleen in thuisland China beschikbaar worden gesteld. Dat is iets dat we nog moeten afwachten.

Huawei Mate 9 render

Specificaties Huawei Mate 9

Volgens de laatste stand van zaken krijgt de Huawei Mate 9 een 5.9 inch scherm met LCD-display en Full HD resolutie. Onder de motorkap vinden we de HiSilicon Kirin 960, een octa-core processor die geklokt is op maar liefst 2.6GHz en tot wel 30% krachtiger zou zijn dan zijn voorganger. De chipset gaat gepaard met een Mali-T880 GPU.

De hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit is afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Het verhaal gaat de ronde dat er drie verschillende modellen op de markt worden gebracht. Het instapmodel heeft 4GB RAM en 64GB intern geheugen. De iets duurdere uitvoering heeft eveneens 4GB RAM, maar twee keer zo veel opslagruimte. De duurste uitvoering heeft 6GB werkgeheugen en maar liefst 256GB geheugen.

De Huawei Mate 9 krijgt dus dezelfde dubbele Leica-camera als de Huawei P9, maar dan met twee 20 megapixelcamera’s. Naast optische beeldstabilisatie zijn de camera deze tevens voorzien van laser-autofocus en twee LED-flitsers. Voorop heeft Huawei een 8 megapixel selfiecamera geplaatst.

Verder krijgt de Huawei Mate 9 volgens de laatste berichten een dubbele speaker aan de onderkant, USB Type-C aansluiting, vingerafdrukscanner en irisscanner. Tot slot draait het vlaggenschip op de laatste Androidversie: Android 7.0 Nougat. Daaroverheen heeft de fabrikant de nieuwe Android-schil EMUI 5.0 heen gegooid. De topman van het bedrijf beloofde eerder dat de nieuwe schil beter zou aansluiten op de wensen en behoeften van ons westerlingen.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Mate 9 wordt waarschijnlijk begin 2017 uit de doeken gedaan. Op hetzelfde moment verscheen ook diens voorganger: de Huawei Mate 8. Maar op internet zien we ook berichten voorbijkomen waarin november als releasemoment wordt genoemd. Persoonlijk lijkt het ons sterk dat de Chinese smartphonemaker twee vlaggenschepen in dezelfde reeks in hetzelfde jaar uitbrengt.

Over het prijskaartje hebben we nog geen geluiden gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones