Huawei Mate 9 krijgt volgende maand Android Oreo

Huawei Mate 9 krijgt volgende maand Android Oreo

Goed nieuws voor iedereen die met een Huawei Mate 9 of Huawei Mate 9 Porsche Design rondloopt. Beide vlaggenschepen krijgen in december of begin januari een software-update van Huawei. Dan rolt de Chinese telefoonmaker Android 8.0 Oreo uit naar deze telefoons.

Dat laat Huawei desgevraagd weten tegenover Androidworld.nl.

De Huawei Mate 9 werd vorig jaar oktober onthuld op een groots persevenement in München en kreeg veel lovende kritieken van recensenten. Onlangs kreeg het vlaggenschip een volwaardige opvolger in de vorm van de Huawei Mate 10. Dat model zal overigens niet bij ons in de winkels liggen. Zijn grotere en duurdere tegenhanger, de Huawei Mate 10 Pro, daarentegen wel.

Vlak na de lancering van de Mate 9 maakten we kennis met de Huawei Mate 9 Porsche Design. Zoals de naam al aangeeft heeft de designafdeling van Porsche een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van deze telefoon. Afgezien van een ander jasje heeft het vlaggenschip nagenoeg dezelfde specificaties. De verschillen stippen we straks even kort aan.

Android Oreo in aantocht

De Huawei Mate 9 werd vorig jaar direct met Android 7.0 Nougat geleverd. Dat was destijds de nieuwste Android-versie die in omloop was. Eind augustus kondigde Google Android 8.0 Oreo aan. De nieuwste versie van Google’s besturingssysteem vinden we echter op nog maar een handjevol telefoons. Onder andere de Pixel- en diverse Nexus-telefoons hebben deze versie van het besturingssysteem al kunnen downloaden en installeren. Sommige toestellen worden out-of-the-box met Android Oreo geleverd, zoals de Sony Xperia XZ1, Sony Xperia XZ1 Compact en Huawei Mate 10 Pro.

De nieuwste Android-versie komt met tal van nieuwe features. Zo kun je als picture-in-picture modus is ingeschakeld naar YouTube of Netflix kijken terwijl je op internet surft. En met Smart Text Selection geeft Google je een aantal nieuwe mogelijkheden voor geselecteerde teksten. Zo kun je onder meer direct een e-mail opstellen als je een e-mailadres selecteert, of een website openen als je het adres selecteert. Wil je nog eens rustig op je gemak doorlezen wat de nieuwste toevoegingen zijn? Lees dan het onderstaande artikel.

Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij

Android 8.0 Oreo wordt volgens Huawei Nederland in december uitgerold naar de Huawei Mate 9 en Mate 9 Porsche Design. Om te voorkomen dat er eventueel bugs in het besturingssysteem sluipen, heeft de fabrikant een langere testperiode gereserveerd. Mochten er zich onverhoopt problemen voordoen, dan wordt Android Oreo pas begin januari uitgerold naar de vlaggenschepen. Dan heeft Huawei nog enkele weken de tijd om alle plooien glad te strijken, zo vertelt de Nederlandse tijd tegenover Androidworld.nl. In oktober bevestigde de fabrikant al dat de Mate 9 een update zou krijgen.

Over de Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 heeft een 5,9 inch groot IPS LCD-display met Full HD-resolutie. Hij wordt aangestuurd door de HiSilicon Kirin 960, een octa-core processor die door Huawei zelf is ontwikkeld. De chipset gaat gepaard met Mali-G71 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. Foto’s schiet je met een 20 en 12 megapixelcamera. De ene lens schiet kleurenfoto’s, de ander zwart-witplaatjes. De camerasoftware legt beide foto’s over elkaar heen voor het beste resultaat. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels. De 4000 mAh batterij ondersteunt SuperCharge en is daardoor lekker snel opgeladen.

De Huawei Mate 9 Porsche Design heeft grotendeels dezelfde specificaties. Het scherm is net een fractie kleiner (5,5 inch). Daarvoor krijg je wel een OLED-display met hogere schermresolutie voor terug (2560 bij 1440 pixels). Onder de motorkap heeft Huawei de werkgeheugen en opslagcapaciteit opgeschroefd naar respectievelijk 6 GB en 256 GB. De vingerafdrukscanner is verhuisd van de achterkant naar de voorzijde.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones