Huawei Mate 9 verschijnt met een 10nm Kirin 970 chip

Huawei Mate 9 verschijnt met een 10nm Kirin 970 chip

De Huawei Mate 9 verschijnt waarschijnlijk aan het einde van dit jaar met een nieuwe Kirin 970 processor gemaakt volgens het TSMC 10nm (nanometer) productieproces.

GizmoChina vertelt ons dat een insider via Weibo enkele details heeft onthuld van de nieuwe Mate.

Huawei Mate serie

Terwijl de Huawei P9 al een zeer krachtige telefoon is, is de Mate serie de echte vlaggenschip serie van Huawei. De Chinese smartphone fabrikant is klaar om de line-up bij te werken. Eind 2015 lanceerde Huawei twee apparaten. Men verwacht dan ook dat we twee apparaten zien in het tweede helft van dit jaar. De eerste zal de Huawei Mate S2 zijn en later dit jaar de Huawei Mate 9. Blijft Huawei in de traditie van vorig jaar, dan verwacht men dat de Mate S2 een zachte upgrade wordt van de Mate 8 uit 2015. Later dit jaar zullen wij dan het vlaggenschip gaan zien, de Huawei Mate 9 met een aantal krachtige hardware features. De lancering verwachten we in de buurt van het jaar einde.

Mate 8 Messi

Huawei Mate 9

Een insider heeft op Weibo enkele details over de aankomende Mate 9 telefoon onthuld. Weibo is de Chinese evenknie van Twitter. De bron meent te weten dat de Huawei zijn vlaggenschip zal uitrusten met de nieuwe Kirin 970 processor. Hij voegt eraan toe dat de processor op een nieuwe en zeer efficiënte wijze gemaakt wordt: het TSMC’s 10nm FinFET proces. De Kirin 970 processor zal bestaan uit Helio X30 chips. De chips zijn op een zeer efficiënte wijze geproduceerd door de Taiwanese halfgeleider fabrikant TSMC.

TSMC semiconductor

Voordeel 10nm chip

De stap naar 10nm is de volgende stap naar het doel om de grootte van de gebruikte transistors in processors te verkleinen. TSMC is de eerste fabrikant die het productieprocessen volledig operationeel heeft en de processors in massaproductie kan verwerken. Mid-range processoren zoals de Snapdragon 652 en de MediaTek Helio X10 zijn gemaakt met behulp van een 28nm proces. Top of the line processoren zoals de Snapdragon 810 gebruiken een 20nm proces, terwijl de Samsung voor zijn eigen Exynos 7420 en haar huidige Exynos 8890, gebruik gemaakt van een 14nm proces, 14nm FinFET.

Eerdere geruchten suggereerde dat de Huawei Mate 9 over een Kirin 960 zou beschikken. De bronnen wisten dat de Kirin 960 chip beschikt over ARM Cortex A73 Artemis kernen en Cortex A53 kernen, waarschijnlijk 8. De vernieuwde architectuur van de chip brengt met een verbeterde grafische prestaties en ondersteunt de nieuwe LTE baseband waaronder CDMA en Cat. 12. De chip wordt gemaakt volgens het TSMC 16nm proces.

Kirin-950-chip

Met het nieuws van deze nieuwe Kirin 970 is het waarschijnlijker dat Huawei de aankomende Mate S2 uitrust met een Kirin 960 en dat zijn vlaggenschip de Huawei Mate 9 wordt uitgerust met een Kirin 970. 1 september verwachten wij de eerste Mate, S2, en aan het einde van dit jaar de Mate 9.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones