Huawei Mate 9 nestelt zich in de Top 10 vlaggenschepen

Huawei Mate 9 nestelt zich in de Top 10 vlaggenschepen

Iedere maand laat AnTuTu het overzicht zien van de tien beste vlaggenschepen als het gaan om performance. De nieuwe top 10 van november toont de Huawei Mate 9 op de zevende plek.

AnTuTu heeft er een traditie van gemaakt om maandelijks een lijst vrij te geven van de beste presterende vlaggenschepen. De lijst wordt gemaakt vanuit gegevens uit de AnTuTu benchmark. De top 10 van november laat enkele nieuwe toestellen zien en de overduidelijk heerschappij van de Apple iPhone 7’s. De Snapdragon 821 is de snelste processor onder de Android toestellen. Daarnaast zien we dat Huawei zich na jaren van ontwikkeling ook bij de top meet. De lijst laat alle vlaggenschepen zien die meer dan 2.000 keer zijn getest.

Top 10 vlaggenschepen november

Aangezien er een aantal zeer interessante Chinese vlaggenschepen zijn gelanceerd in de afgelopen periode mag het geen verrassing zijn dat de top 10 is veranderd.

Top 10 Antutu nov

Zoals we vorige maand al konden zien staan de iPhone 7 Plus en iPhone 7 op eenzame hoogte. Beide toestellen worden gevolgd door de LeEco Pro 3 en de Xiaomi Mi 5s Plus. Op de vijfde plaats zien we de eerste nieuwkomer, de Smartisan M1L. Ook de zesde plek is voor een Xiaomi toestel, de pas gelanceerde Mi Note 2. Huawei verschijnt op plaats zeven met de Huawei Mate 9. Hiermee is de Kirin 960 aangedreven smartphone iets langzamer dan de Snapdragon 821 aangedreven Xiaomi Note 2. De derde Xiaomi staat op plek acht, de Xiaomi Mi 5s. De OnePlus 3 is terug gedrongen naar plaats negen en op de tiende plek zien we de Vivo Xplay 5.

A10 fusion, Snapdragons en Kirin 960

Vanuit de AnTuTu top 10 zie je ook welke processors de beste zijn op dit moment. De A10 Fusion staat op grote hoogte bovenaan. Dan vinden we de vlaggenschepen aangedreven door Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 821 processor en 6 GB werkgeheugen. Hierna treffen we de Kirin 960 aangedreven Mate 9 met 6 GB werkgeheugen en vervolgens de toestellen met een Snapdragon 821 en 4 GB werkgeheugen. De vlaggenschepen met een Snapdragon 820 en 6 GB die aan het begin van dit jaar bovenaan stonden, eindigen op de negende en tiende plek. Waarschijnlijk zien we die in de lijst van december niet meer terug aangezien er nog een paar Snapdragon 821 aangedreven toestellen zijn gelanceerd.

Huawei bezig aan een opmars

We kunnen wel stellen dat Huawei grote stappen naar de top aan het zetten is. De Chinese smartphone verkoper verkoopt op dit moment de op twee na meeste smartphones in de wereld. Aan het begin van dit jaar maakte Huawei al bekend, dat de onderneming de nummer één smartphone fabrikant in de wereld wil worden. Het heeft daartoe nog een behoorlijk afstand met Apple en Samsung te overbruggen. Het eerste gat is deze maand gedicht, de processor van de Chinese fabrikant kan 100% mee met de besten van het moment.

Tijdens de eerste testen was de Huawei Mate 9 nog niet zo snel als de Snapdragon 821 aangedreven concurrenten. De benchmark merkte dat Huawei onlangs een beperkingen in de temperatuurregeling heeft verwijderde op het Mate 9. De update zorgde ervoor dat de GPU in de Kirin 960 eindelijk werd ontketend en we nu zijn volle potentieel zien. Het hielp de totaal scores behoorlijk omhoog.

Xiaomi opvallend aanwezig

Niet alleen de Xiaomi Mi 5s toestellen maar ook de Xiaomi Mi Note 2 zien we terug in de top tien van november. Het Chinese bedrijf is daarmee de enige smartphone fabrikant met drie vlaggenschepen in de absolute top van november.

Xiaomi

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones