5,5-inch Huawei Mate 9 Pro in en voor China gelanceerd

Huawei Mate 9 pro

Maandag onthulde Huawei de Huawei Mate 9 Pro in China. Geruchten suggereerde het bestaan van dit toestel, maar na de lancering van de Mate 9 en de Mate 9 Porsche Design leek het er op dat er geen Mate 9 Pro was.

Niets is minder waar blijkt maandag in China. Huawei introduceerde daar zijn derde Mate 9, de Pro. Het toestel is vergelijkbaar met de Mate 9 Porsche design. Beide toestellen hebben een iets kleiner 5,5-inch beeldscherm, draaien op de Kirin 960 processor en bezitten tweede generatie Leica camera’s. Het nieuwe vlaggenschip van Huawei heeft wel iets weg van de Samsung Galaxy Note 7. De ontwerpers bij Huawei hadden het geplaagde toestel duidelijk voor zich bij het ontwerpen.

Huawei Mate 9 pro

Huawei Mate 9 Pro

Slechts enkele dagen nadat het Mate 9 duo in München verscheen, is het een Mate 9 trio geworden. De Mate 9 Pro heeft een vergelijkbaar ontwerp met de Mate 9 Porsche Design. Het toestel is iets minder uitgebreid en heeft een aantrekkelijke prijs.

Op een speciale introductie evenement in China werd de derde Huawei Mate 9 getoond. De Mate 9 Pro heeft een 5,5-AMOLED beeldscherm. Het Quad-HD beeldscherm loopt afgerond over in de behuizing. Vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge. Het toestel draait op de nieuwe Kirin 960 processor van Huawei. Er is een model met 4 GB met 64 GB opslag en de nog snellere 6 GB variant met 128 GB aan opslag. Alle drie de Mate 9s hebben de tweede generatie Leica camera’s achterop. Een 20-megapixel camera en en 12-megapixel camera met een zeer uitgebreide cameramenu. Voorop tref je de 8-megapixel F/1.9 camera. Hiermee maak je zelfs met weinig licht prachtige selfies. De vingerafdrukscanner zit bij de 9 Pro net als bij de Porsche Design aan de voorkant. Er is een 4.000 mAh batterij die je ook nog eens razend snel kan opladen.

Het is nog niet bekent of de Mate 9 Pro beschikt over een hybride dual-SIM / microSD-slot. Zijn evenknie de Porsche Design heeft geen mogelijkheid voor een microSD-kaart. Dit toestel heeft ook een ruime hoeveelheid aan opslag, 256 GB.

Mate 9 Pro beschikbaar in China

In de thuismarkt van Huawei, China, is de Mate 9 Pro vanaf deze week verkrijgbaar. Huawei heeft natuurlijk een uitstekend moment gekozen. De Note 7 is teruggeroepen en ook de iPhone 7 Plus ondervindt problemen. De Huawei Mate 9 is voor klanten in China daarom een logische keuze. Niet alleen zeer prettig een lokale aanbieder te hebben met een uitstekend toestel voor een aantrekkelijke prijs.

mate-9-pro-iphone-7

Geen schrikbarende prijs

Er zijn enkele mensen van hun stoel gevallen toen ze geruchten hoorde van een Huawei toestel dat 1.500 dollar zou kosten. Ook voor die mensen is het verschijnen van de Huawei Mate 9 Pro een geruststelling. Het vlaggenschip heeft namelijk een meer traditionele Huawei prijs.

De Huawei Mate 9 Pro is beschikbaar in goud, roze goud, grijs en zilver. In China kun je het model met 4 GB en 64 GB kopen voor CNY 4.699 (circa 635 euro). Je betaald voor het model met 6 GB RAM en 128 GB opslag CNY 5.299 (circa 716 euro).

Er is geen informatie bekend over internationale beschikbaarheid en prijzen. Wij houden je op de hoogte als die situatie verandert.
Huawei Mate 9 proHuawei Mate 9 pro

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones