Huawei Mate 9
22 oktober 2016 door in Huawei.

Een van de laatste vlaggenschepen van dit jaar is de Huawei Mate 9. Het toestel wordt op 3 november gelanceerd. Afgelopen week werd de krachtbron gepresenteerd van het verwachte vlaggenschip, de Kirin 960. Vandaag zien we zelfs de eerste persrender van het toestel. Smartphone info lekker Evan Blass heeft de foto gedeeld op twitter.

Voor de lancering van een smartphone lekt er vaak veel over de specificaties en looks van de toestellen. Veel informatie over de Huawei Mate 9 is al gelekt. Nu zien we de prachtige telefoon op zijn best.

 

Huawei Mate 9 Render

Het toestel ziet er prachtig uit in paars en licht rosé. Als je goed kijkt zie je de Leica specificaties van beide lenzen tussen de camera’s. Onder de dubbele hoofdcamera’s is de vingerafdrukscanner geplaatst. De smartphone heeft flinter dunne bezels en geen fysieke home knop onder het grote beeldscherm. We zien ook de USB Type-C poort en de speakers onderop. De render toont een Huawei Mate 9 met plat scherm. Volgens eerdere geruchten zal er ook een verschijnen met dual-edge beeldscherm, het Long Island model.

Evan Blass is een van de betrouwbare lekkers in de smartphone wereld. Je kunt de bron van gigantisch veel smarphone informatie volgen op @evleaks.

Nieuwe Kirin 960 processor

Tijdens de presentatie van de Kirin processor afgelopen week, werd duidelijk dat Chinese draak iets sneller is dan zijn Amerikaanse concurrent, de Qualcomm Snapdragon 821 processor.

kirin-960Snapdragon

Net als zijn voorganger de Kirin 955 maakt de nieuwe Kirin 960 gebruik van vier krachtige kernen en vier minder krachtige kernen. De 960 heeft Cortex A73 kernen die maximaal geklokt zijn op 2,4GHz en vier Cortex A53 kernen geklokt op 1,8 GHz. Vooral grafisch is de Kirin processor verbeterd. De Mali-G71 MP8 GPU verbetert de grafische prestaties tot wel 180 procent. De CPU presteert tot 15 procent beter en is 20 procent efficiënter en ondersteunt LTE Cat. 12/13 LPDDR4 RAM en CDMA.

Kirin 960

Leica

Na de lancering van de Huawei P9 was het stil rond de samenwerking tussen Leica en Huawei. Blijkbaar werken de beide ondernemingen alleen samen voor de vlaggenschepen van de Chinese fabrikant. De Mate 9 verschijnt volgens de laatste geruchten een dubbele hoofdcamera van de Duitse camerafabrikant. Een 20-megapixel en 12-megapixel camera. Men verwacht daarnaast optische beeldstabilisatie, laser focus en twee LED flitsers.

Huawei Mate 9

Er zullen waarschijnlijk twee fysiek verschillende varianten verschijnen van het vlaggenschip van Huawei. Het is nu ook al duidelijk dat je keuze zult hebben tussen 4 GB werkgeheugen of 6 GB werkgeheugen. De nieuwste Kirin 960 processor is de krachtbron en Leica levert de dubbele camera’s achterop. De foto van Evan Blass verklapt daarnaast een USB Type-C poort.
We moeten nog even wachten tot de smartphone door Huawei aan het publiek wordt voorgesteld. Hier is hij nog een keer in volle glorie:

*Update*

Evan Blass heeft ook al de Long Island versie van de Huawei Mate 9 getoond. Hij geeft aan dat het toestel de naam Huawei Mate 9 Pro krijgt. In dat geval is het waarschijnlijk dat alleen deze versie 6 GB werkgeheugen krijgt. We zullen nog even moeten wachten voor de lancering.

Huawei Mate 9 Pro

Huawei Mate 9

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones