Laatste Huawei Mate 9 update voegt 10x optische zoom toe

Laatste Huawei Mate 9 update voegt 10x optische zoom toe

Het tweede Huawei toestel in samenwerking met Leica beschikt over twee hoofdcamera’s en 2x optische zoom. Een nieuwe update zorgt ervoor dat de Huawei Mate 9 zelfs 10x zoom heeft.

Na de succesvolle samenwerking voor de Huawei P9 hebben de Duitse camerafabrikant Leica en het Chinese Huawei een tweede smartphone gelanceerd. De Huawei Mate 9 maakt ook gebruik van twee Leica camera’s waarvan één in zwart-wit foto’s maakt en de ander kleur. Dankzij slimme software worden de beelden van beide camera’s gecombineerd zodat je tot wel twee keer optische zoom krijgt zonder verlies van beeldkwaliteit.

Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 is het nieuwste vlaggenschip van Huawei. De Mate wordt aangedreven door de snelle Kirin 960 processor en is beschikbaar met 4 GB aan werkgeheugen en 6 GB. De smartphone is een van de snelste Android telefoons in 2016 en brengt Huawei naast de grote vlaggenschip merken . De beide Leica camera’s tref je achterop. Een 12-megapixel hoofdcamera in kleur en een 20-megapixel camera met monochrome lens. Deze camera maakt foto´s in zwart-wit en helpt mee om het bokeh effect te creëren. Beide camera’s ondersteunen 2X optische zoom en 6x digitale zoom en ze worden optische gestabiliseerd (OIS). De camera´s hebben een diafragma en vier-in-een hybride focus. Films maak je in 4K ultra-high definition video kwaliteit.

Huawei Mate 9 Pro

Systeem update

De camera´s van de Mate 9 zijn al indrukwekkend te noemen, maar Huawei gaat zelfs een stapje verder. In de laatste systeem-update van de Huawei Mate 9´s zijn de camerafuncties zelfs verbeterd. De update heeft versienummer MHA-AL00C00B153 en deze update brengt een aantal nieuwe functies aan het vlaggenschip. De meest opvallende nieuwe functie van Huawei´s update is de nieuwe optische zoom. Na de update krijgen de hoofdcamera´s van de Mate 9 tot wel 10 keer optische zoom. De toch al krachtige Leica camera’s worden nog krachtiger. De Huawei smartphone heeft nu de zelfde zoom mogelijkheden als de iPhone 7 Plus.

Naast beter inzoomen zorgt dat update ook voor enkele optimalisaties binnen de software. De laadtijd van enkele belangrijke processen is verbeterd waardoor de prestaties van het toestel ook zijn verbeterd. Na de update beschik je ook over de nieuwste Google security patches.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (2)
Ronald Vink schreef op 2 januari 2017 om 18:04

Wanneer wordt deze update in Nederland uitgerold?

Jasper van Wezel schreef op 2 januari 2017 om 19:26

Hi Ronald,
De update is per 23 december beschikbaar. Ik kan je helaas niet vertellen of die ook doorgezet wordt vanuit Nederlandse providers/Huawei. Misschien kun je de update direct bij Huawei downloaden via het toestel.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones