huawei-mate-s-oppomart
24 augustus 2015 door in Huawei.

De Huawei Mate S is op de webshop van OppoMart toegevoegd met een opvallende feature: een Force Touch beeldscherm. Eerder hebben we hiervan geruchten gehoord dat Apple een Force Touch scherm zou toevoegen aan de iPhone 6s. Het lijkt er dus ook op dat Huawei al bezig is geweest met het ontwikkelen van zo’n scherm.

Wat houdt Force Touch in?

Met Force Touch kan het beeldscherm verschil zien tussen hard en zachter drukken op het scherm. Hierdoor kan je dus twee verschillende acties bedenken voor dezelfde knop op het scherm. Apple heeft dit bijvoorbeeld in zijn Apple Watch geïntegreerd. Volgens de geruchten zal Apple de Force Touch techniek ook in de iPhone 6s en 6s Plus gaan gebruiken. Apple zal waarschijnlijk de nieuwe iPhones op 9 september aan gaan kondigen. Huawei zal de Huawei Mate S misschien nog wel eerder aankondigen, waardoor de Mate S dus eigenlijk de eerste smartphone kan worden met de Force Touch techniek.  De Mate S kunnen we namelijk verwachten bij de IFA beurs in Berlijn, die van 4 tot en met 9 september duurt.

Huawei Mate S productpagina

Op de productpagina van de Huawei Mate S op OppoMart is het een en het ander te vinden over de Mate S. Zoals gezegd zal het toestel dus over Force Touch beschikken, op het 5,7 inch grote scherm met een Full HD resolutie. Als processor kiest Huawei voor de eigen Kirin K935 octa-core processor met 3 GB RAM en 64 GB interne opslag. De camera’s hebben een resolutie van 20 en 8 megapixel voor respectievelijk de achter- en voorkant. Op de achterkant is daarnaast ook nog eens een vingerafdrukscanner te vinden. De batterij van de Huawei Mate S is ook imposant, met 4100 mAh mag je verwachten dat hij lang meegaat! Het toestel draait op Android 5.1 met Huawei’s eigen Emotion 3.1 UI. Je kan het toestel bestellen voor 599 dollar. Of hij uiteindelijk ook in Nederland beschikbaar zal zijn, is nog onbekend.

(bron)

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones