Huawei Mate S met Force Touch naar Nederland

Enige tijd geleden kondigde Huawei de Mate S aan. Dit was de eerste telefoon die de Force Touch functie met zich meebracht. Hierdoor kon je verschillende acties uitvoeren op hetzelfde deel van het scherm. Deze functie is bijvoorbeeld ook bij de iPhone 6s en iPhone 6s Plus ingevoerd, onder de noemer 3D Touch. De Mate S was echter verkrijgbaar in twee opties: met en zonder Force Touch. Die tweede verschijnt nu ook in Nederland, maar dan met de naam Press Touch. Deze smartphone kan je enkel kopen via de webshop van Huawei, Vmall.eu.

Huawei Mate S Press Touch

Huawei Mate S Press Touch is de officiële naam geworden van deze telefoon, en kan je kopen voor 799 euro. Dit is dus ruim 250 euro meer dat de gewone Huawei Mate S, die je ondertussen voor onder de 550 euro los kan kopen in een aantal webwinkels. Wel is het zo dat je niet alleen die ene functie krijgt, maar ook nog 128 GB aan opslaggeheugen in plaats van de 32 GB bij de reguliere Mate S. Maar dan nog klinkt het wel als een erg groot verschil, zeker ook omdat je de Huawei Mate S (beide versies) uit kan rusten met een microSD kaart.

Huawei als eerste met Force Touch

De reden waarom deze telefoon nu pas (beperkt) in de winkels ligt, komt omdat Huawei dolgraag als eerste deze nieuwe functie aan wou kondigen. Geruchten gingen al langer dat Apple deze functie toe zou voegen aan de nieuwe iPhone, zeker ook omdat de Apple Watch en de nieuwe Macbooks deze functie ook al hadden. Huawei wou blijkbaar zo graag als eerste zijn, dat het een aantal maanden nog geduurd heeft voordat die ‘Force Touch’ versie van de Mate S verschenen is. Huawei zal het niet zoveel uitmaken, zij zijn immers de eerste fabrikant die een smartphone aankondigde met een drukgevoelig scherm in de vorm van Press Touch bij de Huawei Mate S.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones