Huawei nestelt zich in de AnTuTu top 10 van oktober

Huawei nestelt zich in de AnTuTu top 10 van oktober

Wil je de snelste smartphone van dit moment? Dan zijn er een paar benchmarks die je een goed idee geven van de snelheid van je aankomende mobiele telefoon. AnTuTu is daar één van en de site laat ons de top 10 uit oktober 2017 zien. Huawei nestelt zich in de top en de Apple iPhone 8 vlaggenschepen staan fier bovenaan.

Via AnTuTu krijg je een goed beeld van de snelheid van smartphones onderling. De onderstaande scores zijn op basis van AnTuTu testen uit China. Ze geven een goed idee van de snelheid van smartphone in de wereld. Beide Nubia telefoons zijn echter (nog) niet in Nederland beschikbaar. De top tien wordt aangevoerd door de iPhone 8 lichting en daarna de snelste Android smartphone, de OnePlus 5. Huawei weet voor het eerst de top 10 te betreden. Het blijkt dat de Kirin 970 processor net zo krachtig is, als de Snapdragon 835 processor. Het valt op, dat er een groot aantal dure smartphone in de lijst staan van meer dan 800 euro. Aan de andere kant kun je ook prima slagen met een budget van minder dan 800 euro. De OnePlus 5 biedt natuurlijk de hoogste snelheid voor een beperkt budget, maar de gloed nieuwe Huawei Mate 10 doet het ook niet slecht.

Antutu Top 10 okt 2017 Huawei at 6

AnTuTu Top 10 oktober 2017

In 2017 hebben we een groot aantal interessante vlaggenschepen langs zien komen. De Samsung Galaxy S8 vlaggenschepen hebben lange tijd in de top lijsten van AnTuTu gestaan, maar de absolute winnaar is de Xiaomi Mi 6. Het krachtige budget vlaggenschip is uitgerust met de snelle Snapdragon 835 processor met 6 GB aan werkgeheugen en staat al vele maanden in de AnTuTu top 10. In de top 10 van oktober 2017 staat het voordelige vlaggenschip op de tiende plaats. De nieuwe lichting Apple iPhone 8 Plus en iPhone 8 vlaggenschepen staat zeer stevig op de eerste en tweede plaats. Alleen de iPhone X bedreigt hun positie en je kunt er zeker van zijn, dat het tweetal nog groot aantal maanden in de top 5 blijft. Er komt volgend jaar pas weer een Android antwoord. De eerste mogelijke concurrent is de volgde generatie Galaxy S met de nieuwste Exynos en Snapdragon processors. Het is zelfs nog maar de vraag of de nieuwe generatie Android processors het immense gat kan overbruggen.

In november zal er weinig veranderen in de top 10, maar december belooft enkele wijzigingen. We zien de iPhone X score terug op de eerste of tweede plaats en boven de OnePlus 5 verwachten wij de nieuwe OnePlus 5T.

Apple iPhone 8 vlaggenschepen 8 Plus IP67

Huawei bewijst zich met top 10 notering

Een van de bijzondere vlaggenschepen in de top 10 is de Huawei Mate 10. De krachtige smartphone uit China is in Nederland ook beschikbaar. De Huawei Mate 10 Pro kost 799 euro en daarvoor krijg je een zeer complete smartphone met de snelle Kirin 970 processor met 6 GB aan werkgeheugen. De Kirin 970 is de eerste processor met een eigen AI chip. De krachtbron van Huawei is voor het eerst volledig gematched aan de heersende Snapdragon 835 smartphone lichting. De chip wordt door Huawei zelf ontwikkelt en is gemaakt middels het 10nm productie proces. De Chinese fabrikant wil de nummer één positie in de smartphone markt overnemen van Samsung. Met de Huawei Mate 10 Pro neemt de Chinese fabrikant een gigantische stap. Het toestel is door de gerenommeerde camera testsite DxO Mark zelfs als beste camera smartphone na de Google Pixel 2 en de iPhone X.

Huawei Mate 10 Pro

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones