Huawei Nexus 6P kampt met bootloop problemen

Huawei Nexus 6P kampt met bootloop problemen

De Huawei Nexus 6P weet opnieuw de aandacht naar zich toe te trekken. Ditmaal zou het vlaggenschip van de Chinese smartphonemaker opstartproblemen hebben. Zodra je het toestel inschakelt blijft hij hangen tijdens het opstartproces. Je ziet het Google-logo in beeld verschijnen, het hoofdscherm met alle apps en widgets krijg je niet te zien.

Dat melden enkele tientallen gebruikers op de Android Open Source Platform Issue Tracker en het Amerikaanse forum Reddit.

Bootloop

Allereerst: wat is een bootloop? De eenvoudigste manier om dat uit te leggen is door het woord te ontleden. Het is namelijk samengesteld uit twee woorden: boot en loop. To boot betekent opstarten en een loop is een lus. Als een smartphone last heeft van een bootloop betekent dit dus dat hij het opstartproces niet kan voltooien, omdat hij ergens in dit traject blijft hangen. Android sluit het toestel dan opnieuw af en probeert zichzelf opnieuw op te starten of te booten, maar bevriest wederom. Een bootloop is dus eigenlijk niets meer een vicieuze cirkel waar je uit kunt komen. Dit proces herhaalt zich net zo lang totdat de accu leeg is. Een bootloop is dus een zeer vervelend probleem dat je smartphone onbruikbaar maakt.

Zowel op Reddit als Google’s forum melden gebruikers dat hun Huawei Nexus 6P met een bootloopprobleem kampt. Ze kunnen hun vlaggenschip niet gebruiken omdat deze niet in staat is om zichzelf op te starten. Een enkeling meldt dat het hen gelukt is om hem in recovery mode op te starten, maar lang niet iedereen slaagt daar in. Zij zitten dus met een zogeheten gebrickte telefoon.

Google reageert

Als we de reacties doornemen lijken de bootloopproblemen zich voor te doen nadat gebruikers hun Nexus 6P hebben geüpgraded van Android Marshmallow naar Android Nougat. Dat zou er op duiden dat het mogelijk een softwareprobleem is, veroorzaakt wordt door de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Het legen van het cachegeheugen, een hard reset, terug naar fabrieksinstellingen, nieuwe factory images: niets lijkt het probleem te verhelpen als we de reacties mogen geloven.

Drie maanden geleden reageerde de zoekmachinegigant op een gelijksoortig probleem en stelde toen dat het een hardwareprobleem was. Op Reddit schreef het bedrijf het volgende:

“We understand that a very small number of users are experiencing a bootloop issue on you device. We are continuing to investigate the situation, but can confirm that this is strictly a hardware related issue. For those of you that are currently experiencing this, please contact your place of purchase for warranty or repair options. We’re sorry for the inconvenience and appreciate your continued patience.”

De Nexus 6P is niet het enige toestel in de Nexus-reeks dat met bootloopproblemen kampt. De LG Nexus 5X kampte in het verleden met precies dezelfde problemen. De fabrikant verspreidde destijds een persverklaring waarin het dit probleem officieel erkende. Huawei heeft nog altijd niet gereageerd op de kwestie.

Batterij

Vorige week was de Huawei Nexus 6P ook nog in het nieuws. Toen klaagden gebruikers dat hun telefoon spontaan uitsprong, ook al was er nog meer dan genoeg energie in de batterij. Opnieuw opstarten werkte niet: het toestel aan de oplader hangen was de enige oplossing om hem weer aan de praat te krijgen. Net als nu zou het euvel zich pas voordoen als Android Nougat op het toestel geïnstalleerd zou zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones