Huawei Nexus 6P ontvangt Android 8.1 update

Huawei Nexus 6P ontvangt Android 8.1 update

In navolging van de Google Pixel 2 (XL) wordt ook de Huawei Nexus 6P ge├╝pdatet naar Android 8.1. Oreo. Deze nieuwe versie van het meest populaire besturingssysteem ter wereld introduceert enkele nieuwe functies, waaronder de veelbesproken Neural Networks API.

De Huawei Nexus 6P is inmiddels zo’n twee jaar oud. Het is daarmee des te prijzen dat hij nog steeds actief wordt ondersteunt op het gebied van software-updates. Inmiddels heeft Google de Nexus-reeks de rug toegekeerd, en heeft men de Pixel-collectie uit de doeken gedaan. Hierbij is het voornaamste verschil dat Pixel telefoons voortaan geen naam van een overige fabrikant meer in de titel hebben. Dit is nog wel het geval bij Nexus-toestellen. Deze heten immers LG Nexus 5X, Huawei Nexus 6P enzovoorts. Pixel telefoons, alhoewel ze worden gemaakt door partijen als HTC en LG, gaan simpelweg onder de Google-naam door het leven. Hoe dan ook, vanaf vandaag ontvangt de Huawei Nexus 6P Android 8.1 Oreo.

Android 8.0 Oreo

Wat heeft Android 8.1 Oreo te bieden?

Android 8.1 Oreo biedt vooral enkele verbeteringen voor de reguliere versie van het nieuwe besturingssysteem. Zodoende is bijvoorbeeld de ‘Neural Networks API’ ge├»ntroduceerd. Hierdoor krijgen apps toegang tot het fenomeen van machine learning. In de praktijk houdt dit in dat apps meer leren van jouw gebruik en hun diensten daar meer specifiek op aanpassen. Denk hierbij aan een accu die tijdens de avonduren, wanneer jij slaapt, automatisch in bespaarstand gaat. Ook kun je hierbij denken aan het feit dat de hardware zich aanpast op het moment dat jij aan het gamen bent. Hiernaast biedt Android 8.1 Oreo ook een verbeterde Autofill-modus. Hierdoor onthoudt de telefoon jouw gebruikersnamen en wachtwoorden zodat je deze niet steeds opnieuw hoeft in te tikken.

HDR+ voor alle ontwikkelaars

Daarnaast zijn uiteraard diverse fouten en problemen dankzij Android 8.1 Oreo uit de wereld geholpen. Zoals bij ieder nieuw software product zitten er namelijk enkele bugs in verscholen die pas opgemerkt worden zodra een grote groep gebruikers er mee aan de slag gaat. Tevens introduceert 8.1 de mogelijkheid om de Visual Core chip te activeren. Hierdoor kunnen app ontwikkelaars voortaan toegang krijgen tot de HDR+ mogelijkheden van het apparaat. Tot slot krijg je als gebruiker dankzij Android 8.1 Oreo ook meer inzicht in je batterijverbruik en aangesloten Bluetooth-apparaten. Deze opties vind je onder het snelinstellingen menu.

De update is ruim 500 MB groot. Het is daarom wijselijk om hem middels een Wi-Fi verbinding binnen te halen.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones