Huawei Nexus 6P ontvangt beveiligingspatch februari

Huawei Nexus 6P ontvangt beveiligingspatch februari

De laatste Android beveiligingspatch is nog maar net aangekondigd of hij is al uitgerold. In ieder geval voor de Huawei Nexus 6P. Daarin worden tientallen bugs geplet waardoor je smartphone wederom een stukje veiliger en stabieler wordt.

Maandag kondigde Google de nieuwe beveiligingspatch aan via haar Android Security Bulletin. Het meest recente beveiligingsniveau was 5 januari 2017. Met de nieuwe update wordt dat 5 februari 2017. Hierin worden in totaal 35 verschillende bugs verholpen. Het grootste beveiligingsrisico dat met de patch verholpen is, is dat een kwaadwillende op afstand een code kon uitvoeren wanneer iemand media files verwerkte.

De februari beveiligingspatch wordt voor de volgende apparaten uitgerold: Google Pixel, Google Pixel XL, Pixel C (tablet), Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X, Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9 (WiFi + LTE) en de Nexus Player. Zoals je ziet is de LG Nexus 5 buiten beschouwing gelaten. De update wordt binnen nu enkele dagen Over-The-Air uitgerold. Dat houdt in dat er een melding in beeld verschijnt zodra de patch klaarstaat. Ik slaagde er echter in om hem nu al binnen te halen. Hoe? Door naar Instellingen > Over de telefoon > Software-update te gaan. Daar tikte ik op controleren en verscheen de melding in beeld dat de update voor me klaarstond.

De update is welgeteld 42,1 MB groot en het neemt ongeveer tien minuten in beslag om deze te downloaden en installeren. De tijd dat je niet bereikbaar bent valt dus reuze mee. In hoeverre ook andere Nexus-telefoons en de vlaggenschepen van Google op dit moment al de februari security patch hebben ontvangen, is mij niet bekend. Ik heb nog geen berichten voorbij zien komen via social media.

Specificaties Huawei Nexus 6P

Screenshot Huawei Nexus 6PDe Huawei Nexus 6P is weliswaar misschien enigszins gedateerd –hij werd in november 2015 gelanceerd– maar hij staat nog altijd zijn mannetje. Grote voordeel van deze Nexus-telefoon is dat hij nog zeker tot eind volgend jaar als één van de eerste toestellen de laatste updates en patches ontvangt. Terwijl anderen maar moeten hopen dat Android O. straks naar hun toestel wordt uitgerold, kunnen bezitters van de Nexus 6P daar honderd procent op rekenen.

De Nexus 6P heeft een 5.7 inch groot AMOLED-scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels, een pixeldichtheid van 518 ppi en Corning Gorilla Glas 4 om hem te beschermen tegen krassen van je sleutelbos. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor die geklokt is op een topsnelheid van 2.0 GHz. Ook de Adreno 430 GPU en 3 GB werkgeheugen zijn van de partij. De opslagcapaciteit is afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Je kunt daarbij kiezen uit 32 GB of 128 GB intern geheugen. Denk daar goed over na, want het is niet mogelijk om de opslagcapaciteit uit te breiden met microSD-kaart. Er is ook geen ruimte voor een tweede simkaart.

De hoofdcamera heeft een resolutie van 12.3 megapixels en is voorzien van laser-autofocus, f/2.0 diafragma en dual-tone LED-flitser. Je kunt zowel 4K- als slow-motion video’s opnemen. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels. Naast dual-band WiFi en Bluetooth v4.2 (LE) beschikt de Nexus 6P over GPS, A-GPS, NFC, 4G-module en vingerafdruksensor aan de achterkant. De accucapaciteit bedraagt 3450 mAh. Dankzij alle updates draait het vlaggenschip momenteel op Android 7.1.1 Nougat. Het gerucht gaat dat de Nexus 6P na de volgende grote updateronde beschikt over Google Assistant en Moves. Met deze laatste feature kun je veegbewegingen maken met de vingerafdruksensor, bijvoorbeeld om door je galerij te bladeren.

 

 

 

Wie van jullie heeft de Android-beveiligingspatch van februari op zijn of haar Nexus-telefoon geïnstalleerd?

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones