17 augustus 2015 door in Huawei.

Dit jaar worden er twee Nexus smartphones verwacht, een van die twee zal gemaakt worden door LG, de ander door Huawei. LG mag zich gaan focussen op de opvolger van de eigen LG Nexus 5, en Huawei mag de opvolger van de Nexus 6 maken. Over de nieuwe Nexus 5 is al een hoop bekend, inclusief de gepubliceerde foto zoals je die hier nog kan zien. Wat dat betreft weten we nog maar bar weinig over de Nexus van Huawei, tot nu dan.

Huawei heeft namelijk een chip ontwikkeld die bedoeld zou zijn voor de nieuwe Nexus 6. Het gaat hier om de Kirin 950 processor. Deze processor is gemaakt op een 16nm werkwijze, en heeft acht kernen. Daar vallen vier Cortex A72 cores (2,4 GHz) onder en vier Cortex A53 cores, waarvan de laatste vier erg zuinig zouden zijn. Deze processor zou de nieuwe Nexus 6 de benodigde rekenkracht moeten geven, en aan een gelekte benchmark te zien (via Weibo), moet dát wel gaan lukken.

kirin-950-processor

Waarschijnlijk zal je Chinees (of Koreaans zoals ik me heb laten vertellen) niet goed genoeg zijn om van bovenstaande afbeelding af te lezen waar dit over gaat. Zoals al eerder genoemd, gaat het hier om de Kirin 950 met vier cores van Cortex A72 op een 16nm werkwijze. Maar de andere cijfertjes hebben het interessante te melden. Die laten ons namelijk weten dat de Kirin 950 beter scoort op de benchmark dan bijvoorbeeld de Exynos 7420 processor, die onder meer in de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en de Galaxy S6 Edge Plus zit.

Kirin 950:
– Single core: 1909 punten
– Multi core: 6096 punten

Exynos 7420:
– Single core: 1486 punten
– Multi core: 4970 punten

Het moge duidelijk zijn dat de processor van Huawei dus beter presteert dan die van Samsung in de benchmark. Om erg goed te kunnen profiteren van dit voordeel, zal Huawei deze processor wel in de nieuwe Nexus 6 moeten plaatsen. Naar verluidt zal Samsung namelijk al weer een tijdje bezig zijn met een nieuwe processor voor de Galaxy S7, die nog beter zal zijn.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones