Huawei Nova 2 met Dual camera en Snapdragon 660

Huawei Nova 2 met Dual camera en Snapdragon 660

Tijdens IFA 2016 lanceerde Huawei de nieuwe Nova lijn. Tijd voor een nieuwe Nova zou je zeggen. En ja hoor, die komt er aan, want Huawei schijnt te werken aan een Huawei Nova 2. Een metalen smartphone met dubbele hoofdcamera die 26 mei wordt gepresenteerd.

De Huawei Nova serie werd in Berlijn zeer positief ontvangen tijdens IFA 2016. De hippe smartphones voor het middensegment zijn gericht op dames. AndroidPure.com laat vandaag weten dat er verschillende bronnen zijn, die vermoeden dat de Chinese fabrikant op 26 mei een opvolger lanceert. We zien zelfs beeldmateriaal van het vermoedelijke toestel. De achterkant van de Huawei Nove 2 heeft veel weg van Apple’s iPhone 7, maar dan met twee hoofdcamera’s en een vingerafdrukscanner.

Huawei Nova 2

Huawei Nova 2

Bijna acht maanden na de lancering van de Huawei Nova suggereren geruchten uit China dat de volgende generatie Nova smartphones onderweg is. Volgens de nieuwste geruchten lanceert de Chinese nummer één smartphone fabrikant de Huawei Nova 2 op 26 mei.

Er zijn al beelden gelekt van wat vermoedelijk de Huawei Nova 2 gaat worden. Zowel de voorkant als achterkant van de mobiele telefoon zijn te zien. Helaas is de afbeelding van de voorkant niet heel duidelijk. Je ziet behoorlijk slanke bezels en er is duidelijk geen home knop aanwezig. Het lijkt alsof de telefoon zowel onder als boven slanke bezels heeft. Het kan echter ook een effect zijn vanwege het zwart van zowel de randen als beeldscherm. De achterkant van de vermoedelijke Huawei Nova 2 heeft de looks geleend van de iPhone 7. We zien daarnaast twee hoofdcamera’s met LED flitser en een vingerafdrukscanner. De behuizing is van metaal.

Huawei Nova 2 specs

Welke specificaties verwachten we voor de Huawei Nova 2? Naast de twee hoofdcamera’s, gelooft men dat Huawei Nova 2 wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 660 processor. De Snapdragon 660 is de nieuwste processor van Qualcomm voor het hogere mid-range segment. De processor volgt de Snapdragon 652 en 653 op. Er is geen informatie beschikbaar over de hoeveelheid RAM geheugen. Je mag verwachten dat Huawei kiest voor ten minste 4 GB werkgeheugen. De beide hoofdcamera´s beschikken over 12-megapixel sensoren en waarschijnlijk schiet een kleuren beelden en de andere plaatjes in zwart/wit. Een verdeling die Huawei ook gebruikt voor de Huawei P10, de P9 en Huawei Mate 9. Het merk van de sensoren is onbekend.

Huawei Nova

Het begon vorig jaar natuurlijk met de nieuwe lijn, de Huawei Nova en Nova Plus. Beide smartphones zijn voorzien van een metalen behuizing, vingerafdrukscanner, een 8-megapixel selfie camera en de telefoons worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 625 processor.

Huawei Nova

De Huawei Nova heeft een 5,0-inch Full-HD beeldscherm. De smartphone heeft een 12-megapixel hoofdcamera met LED flitser en PDAF. Stroom krijgt de telefoon uit een 3.020 mAh batterij. De Huawei Nova Plus is een stuk groter en beschikt voer een 5,5-inch Full-HD beeldscherm. Dit model heeft een 16-megapixel hoofdcamera met dual-tone LED flitser, PDAF en OIS. De Plus krijgt stroom uit een 3.340 mAh batterij.

We moeten de beelden van de Huawei Nova 2 helaas met een korreltje zout nemen. Toch is het niet de eerste keer dat Huawei zomaar een smartphone lanceert. De Huawei P10 Lite verschijn zowaar uit het niets. De Huawei Nova is nu los te koop vanaf 298 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones