Huawei nr. 1 in vijf jaar, Apple en Samsung verslagen

Huawei nr. 1 in vijf jaar,  Apple en Samsung verslagen

Profetische woorden van Richard Yu, voorzitter Huawei Devices en CEO van Huawei’s consumenten business Group, tijdens het MWC 2016. Volgens hem zal de fabrikant boven Apple en Samsung staan als het gaat om de top van smartphone fabrikanten in 5 jaar.

Huawei in de komende 5 jaar

Huawei heeft een aantal ambitieuze doelen voor de zakelijke smartphone markt. Volgens Yu zal het bedrijf een kikkersprong over Apple maken en in twee tot drie jaar uitgroeien tot de tweede grootste smartphone fabrikant. In vijf jaar zal Huawei de grootste speler op de smartphone markt zijn geworden en de huidige leider Samsung onttronen.

Huawei vandaag de dag

Huawei is op dit momenteel de derde smartphone fabrikanten gemeten in wereldwijd marktaandeel. De fabrikant liet een zeer sterke groei zien in 2015. Sterke groei dat het bedrijf naar verwachting dit jaar door zet. Huawei richt zich dit jaar namelijk op een 30% verhoging van verzendingen ten opzichte van 2015. Mede door nauwere banden met Amerikaanse netwerk providers wil de fabrikant deze doelstellingen behalen. Dankzij de succesvolle lancering van de Nexus 6P kreeg Huawei vorig jaar de eerste voeten aan de grond in de Verenigde Staten.

Cijfers Huawei

Vorig jaar verkocht Huawei 104,1 miljoen smartphones wereldwijd. Dat was goed voor 7,3% van de markt. Een enorme stijging van 53% ten opzichte van de verkopen in 2014; 68,1 miljoen. Apple verkocht 225,9 miljoen iPhones in 2015 en behaalde daarmee een marktaandeel van 15,9%. Samsung is nu leider en verkocht vorig jaar 320,2 miljoen telefoons. Het bedrijf heeft 22,5% van de smartphone markt in handen.

In de smartphone markt is alles mogelijk. Zo was Nokia jaren lang de onbetwiste topper en wist iedereen een aantal jaren geleden zeker dat Apple nooit meer van de top gestoten zou worden. Nu neemt Samsung zojuist die top over. Alles is mogelijk en ik ben benieuwd hoe we in 2021 terug kijken naar de woorden van Yu.

Richard Yu over Apple´s gevecht met de FBI

Ondertussen zei Yu dat hij het besluit van Apple steunt om een Amerikaanse rechtbank bevel te betwisten. De FBI heeft Apple gesommeerd tot het ontgrendelen van een iPhone 5 die is gebruikt voor vermoedelijke strafbare feiten. Yu meldt dat de privacy van consumenten van groot belang is voor de smartphone markt.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones