Huawei Nexus 6P
7 juni 2016 door in Huawei.

Huawei ontkent weliswaar niet dat het dit jaar een nieuwe Nexus-smartphone op de markt gaat brengen, maar wil het evenmin bevestigen. In een reactie tegenover Droid-Life laat de Chinese smartphoneproducent weten dat het geen mededelingen doet over nog te verschijnen producten.

Huawei, of toch HTC?

‘Huawei bevestigt komst tweede Nexus-smartphone’. Afgelopen week was het wereldnieuws dat het bedrijf verantwoordelijk zou zijn voor de lancering van de volgende generatie Nexus-smartphone. Charlene Munilall, general manager op de afdeling Consumer Business Group van Huawei Zuid-Afrika, vertelde in een interview dat het bedrijf dit jaar voor de tweede maal een Nexus-smartphone ging lanceren en dat deze beter verkrijgbaar zou zijn in Zuid-Afrika.

Dit was interessant nieuws, omdat eerdere berichten HTC ook als potentiële kanshebber werd beschouwd. Het Taiwanese bedrijf heeft momenteel twee Nexus-producten op zijn naam staan: de Nexus One, de allereerste Nexus-telefoon die in 2010 verscheen, en de tablet Nexus 9.

Reactie Huawei

Het nieuws dat niet HTC, maar Huawei de volgende Nexus-smartphone zou uitbrengen was weliswaar niet officieel, maar droeg wel gewicht met zich mee. Dit omdat het bericht afkomstig was van Huawei zelf.

Maar het bedrijf lijkt op zijn uitspraak terug te komen. Het bedrijf laat desgevraagd tegenover Droid-Life weten dat het beleid is om geen mededelingen te doen omtrent toekomstige producten. Toch frappant dat het bedrijf kennelijk wel een boekje wil open doen omtrent een nog te verschijnen mobiele telefoon die Google’s VR-platform Daydream ondersteunt, waarover Telefoonabonnement.nl al eerder schreef. Hieronder vind je de volledige verklaring van Huawei.

“We don’t comment on future products, as a matter of policy. Huawei is committed to creating the world’s most compelling and innovative devices, offering an exceptional performance and outstanding user experience.

We are proud to have worked with Google, which is strong in innovation, on the Nexus 6P and will continue to collaborate in the future, such as our support for Daydream, the recently-announced platform for high performance mobile VR.”

Het ontkracht het gerucht weliswaar niet, maar weigert het tevens te erkennen. Kortom, het is nog steeds onduidelijk wie de volgende Nexus-smartphone gaat produceren. Dat er iets in de pijplijn zit is zonneklaar, maar dit in de vorm is van een nieuwe Nexus-telefoon of geheel eigen high-end product, dat is en blijft de vraag.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones