Huawei storage gate? Huawei P10 geheugen snelheden variëren

Huawei storage gate? Huawei P10 geheugen snelheden variëren

Een aantal Huawei P10 gebruikers melden verschillende geheugen snelheden voor zowel het werkgeheugen als de opslagcapaciteit. Beknibbelt Huawei op opslag en RAM geheugen?

Het lijkt erop dat Huawei zijn nieuwe vlaggenschepen heeft uitgerust met geheugenmodules van verschillende kwaliteit. GizmoChina meldt dat een aantal Chinese Huawei P10 gebruikers verschillende maximale snelheden halen met hun P10 vlaggenschepen. Het vermoeden bestaat dat Huawei verschillende types interne opslag gebruikt en misschien zelfs verschillende types werkgeheugen (RAM).

Huawei P10 geheugen varieert: Storage Gate?

GizmoChina meldt grote verschillen in de Huawei P10 vlaggenschepen. Zoals testen van benchmark app Androbench 5.0 al laten zien, lijken er behoorlijk wat hardware discrepanties te zitten tussen de verschillende Huawei P10 toestellen. Men vermoedt dat er verschillende componenten zijn gebruikt voor Huawei P10 smartphones. Vermoedelijk heeft de Chinese fabrikant verschillende types interne opslag en RAM gebruikt voor de vlaggenschepen. De verschillende types opslag variëren behoorlijk in hun prestaties. Er lijken drie verschillende mogelijkheden voor opslag te bestaan binnen de P10 vlaggenschepen, UFS 2.1, UFS 2.0 en eMMC 5.1. Hierbij is de laatste het minst snel.

Storage Huawei P10

Maakt het veel uit welk type opslag er in je smartphone zit? Ja en nee, de gemiddelde gebruiker zal het echt niet snel merken. Toch zijn de verschillen behoorlijk groot. Terwijl sommige P10 gebruikers snelheden melden van meer dan 700 MBps, blijven anderen steken op de 300 MBps grens. Dat is een groot verschil dat niet helemaal is te verklaren aangezien beide apparaten voor dezelfde prijs worden verkocht. PhoneArena meldt zelfs dat er Reddit gebuikers zijn, die verschillende variaties in het werkgeheugen hebben opgemerkt. In dat geval zijn er zes mogelijke configuraties beschikbaar waarvan de onderste het snelst is. Het blijkt dat er zelfs gebruikers zijn van de duurste P10, de Huawei P10 Plus met 6GB RAM en 128 GB opslag, die de langzaamste configuratie hebben.

  • LPDDR3 interngeheugen en eMMC 5.1 opslag;
  • LPDDR3 interngeheugen en UFS 2.0 opslag;
  • LPDDR3 interngeheugen en UFS 2.1 opslag;
  • LPDDR4 interngeheugen en eMMC 5.1 opslag;
  • LPDDR4 interngeheugen en UFS 2.0 opslag;
  • LPDDR4 interngeheugen en UFS 2.1 opslag.

Er zit wel een kanttekening aan dit verhaal. Phonearena vermeld namelijk dat veel fabrikanten hetzelfde doen. Ze sturen reviewers iets betere hardware dan de consument zal ontvangen. Zo krijgen de fabrikanten hogere scores voor hun apparaten van de reviewers.

Huawei P10

De Huawei P10 is het nieuwe vlaggenschip van Huawei. De smartphone heeft een 5,1-inch beeldscherm en wordt aangedreven door de snelle Kirin 960 processor. Mocht je meer beeldscherm willen, dan is er de Huawei P10 Plus. De Plus heeft een 5,5-inch beeldscherm. Beide smartphones zijn flinter dun en beschikken over drie uitstekende Leica camera’s. De voordelige premium smartphone beschikt over zeer moderne connectiviteit en het is de eerste smartphone die 4,5G LTE ondersteund.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones