Huawei P10 krijgt eerste software-update

Huawei P10 krijgt eerste software-update

Huawei heeft onder meer de camera-problemen verholpen voor zijn nieuwste vlaggenschip: de Huawei P10. Benieuwd wat er nog meer verholpen is? Lees dan snel verder!

Onlangs aangekondigd

De Huawei P10 is in de meeste landen nog niet goed verkrijgbaar en er is meestal sprake van een wachtlijst indien je een exemplaar wilt bemachtigen. Het toestel werd al voor de Mobile World Congress (MWC) aangekondigd, afgelopen februari in Barcelona, en mensen waren direct benieuwd. Naast de reguliere versie kondigde Huawei ook de P10 Lite en P10 Plus aan. In Nederland moeten we ook nog even wachten voor wij het nieuwste Huawei vlaggenschip in onze handen mogen houden. Wel zal dit toestel direct al een grootschalige update meekrijgen waardoor de werking verbeterd wordt.

Camera probleem verholpen

Ten eerste pakt de update de gemelde camera-problemen aan. Gebruikers in China klaagden onder meer over een af en toe haperende camera. Wanneer je een foto wilde maken, bleef de camera weleens hangen waardoor je wellicht net dát perfecte moment mistte om je plaatje te schieten. Vanaf nu dus verleden tijd. Ook heeft Huawei de zogenaamde preview van je zojuist genomen foto veranderd. Hiermee bedoelen we de kleine afbeelding rechtsboven die toont welke foto je zojuist gemaakt hebt. Door diverse gebruikers werd er gemeld dat dit venster vaak verdween of helemaal niet reageerde. Ook meldt Huawei in het tekstbestand bij de update dat de stabiliteit van het toestel zal toenemen na het bijwerken naar de nieuwste software-versie. Wat hier precies mee wordt bedoeld is niet duidelijk.

De Huawei P10: een echte topper

Zoals gezegd is de Huawei P10 een echte topper. Hij beschikt over een 5.1 inch IPS-NEO LCD-display met 1080P resolutie. Verder is het scherm gemaakt van de nieuwste soort Gorilla Glass en zal het toestel uiteraard draaien op Android 7 Nougat. Daar verandert deze software update niets aan. Qua snelheid niets te klagen. De P10 beschikt onder de motorkap over een HiSilicon Kirin 960 chipset met octa-core processor: vier 2.4 GHz Cortex-A73 kernen en vier 1.8 GHz Cortex-A53 kernen. Het toestel beschikt verder over 4GB aan werkgeheugen en over 32GB aan interne opslag. Deze opslag is uitbreidbaar middels een micro SD-kaart. Groot pluspunt van het toestel is de dual-camera aan de achterkant met maar liefst 20 megapixel! Selfies maak je met een 8 megapixel camera.

Het toestel is nog niet uit in Nederland, maar valt wel te pre-orderen. Geïnteresseerd in het toestel? Neem dan eens een kijkje op onze website om de beste deals te vergelijken.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones