‘Huawei P10 krijgt vingerafdrukscanner aan...

‘Huawei P10 krijgt vingerafdrukscanner aan...

De Huawei P9 is nog maar net uit of de Chinese smartphoneproducent denkt nu al na over zijn opvolger: de Huawei P10. Volgens de eerste berichten die momenteel op het internet de ronde doen krijgt het nog te verschijnen vlaggenschip, net als het huidige topmodel, een vingerafdrukscanner. Deze bevindt zich echter niet aan de achterkant, maar aan de voorzijde.

Over de Huawei P8 waren zowel consumenten als vakgenoten van Huawei zeer te spreken. Het toestel kreeg zelfs een prijs voor ‘de beste smartphone van 2015’. Ook zijn opvolgers, de Huawei P9 en Huawei P9 Plus, zijn erg gewild onder smartphoneliefhebbers. In zes weken tijd gingen beide modellen maar liefst 2,6 miljoen keer over de toonbank. Dat zal vast en zeker te maken met de dubbele 16 megapixelcamera van Leica aan de achterkant. De P9 en P9 Plus waren een van de eerste mobiele telefoons wereldwijd met een dual-camerasysteem. Nadien volgden onder meer LG met LG G5 en Honor met de Honor V8. In de toekomst kunnen we er wellicht nog meer verwachten.

‘Vingerafdrukscanner aan de voorkant’

Een vingerafdrukscanner is al een tijdje niet zo bijzonder. Het is een feature die niet alleen is voorbehouden aan high-end smartphones: er zijn meer dan genoeg toestellen in het middensegment die standaard met vingerafdruksensor zijn uitgerust. Denk onder meer aan de Honor 7 en Honor 5X.

Maar toch staat er iets groots te gebeuren. ‘Groots’ voor Huawei welteverstaan. De Chinese smartphonemaker heeft een groot aantal van zijn toestellen uit zijn assortiment voorzien van een vingerafdrukscanner. Denk bijvoorbeeld aan de Huawei Mate 8, Huawei Mate S en Huawei P9. Wat deze modellen met elkaar gemeen hebben is dat ze niet aan de voorkant, maar op het achterpaneel een vingerafdrukscanner hebben, vlak onder de camera.

Huawei P10

Zo zou de Huawei P10 er uit kunnen zien

En dat is precies wat Huawei komend jaar wil gaan aanpakken. Het volgende vlaggenschip, de Huawei P10, staat pas gepland voor de eerste helft van 2017, maar het bedrijf is nu al druk bezig om het huidige design een facelift te geven. In plaats van de vingerafdruksensor aan de achterkant te plaatsen, wil de smartphonemaker hem aan de voorzijde plaatsen. Wellicht dat de P10 dus een fysieke Home-knop krijgt, iets wat bij het huidige vlaggenschip ontbreekt. Dat zou betekenen dat de Huawei P10 qua vormgeving en functionaliteit meer zou weghebben van toestellen als de Samsung Galaxy S7.

Beschikbaarheid

Het is wel erg vroeg om nu al te speculeren over de Huawei P10. Deze smartphone staat pas over tien maanden gepland. Dat het nieuwe topmodel deze naam krijgt lijkt vrijwel zeker: half april verschenen de eerste berichten dat de Chinese smartphonemaker de merknaam al heeft laten vastleggen bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO).

De Huawei P9, Huawei P9 Plus en Huawei P9 Lite werden in april van dit jaar door Huawei onthuld. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de Huawei P10 volgend jaar rond dezelfde periode uit de doeken wordt gedaan.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones