Huawei P10 legt nadruk op audio en 3D filmen

Huawei P10 legt nadruk op audio en 3D filmen

De Huawei P10 krijgt wederom een camera van Leica. Naast kwalitatief hoogwaardige plaatjes legt het volgende toptoestel de nadruk op filmen in 3D. Ook audiokwaliteit staat hoog in het vaandel bij de Chinese smartphoneproducent. Draadloos opladen ligt vooralsnog niet in het verschiet.

Dat schrijft All About Phones, dat een vraaggesprek had met Li Changzhu en mr. Sim.

Pas over tien maanden ligt hij waarschijnlijk pas in ons land in de schappen. En toch schrijven we al volop over het nog te verschijnen vlaggenschip van Huawei: de Huawei P10. Gisteren meldde Telefoonabonnement.nl dat het toestel hoogstwaarschijnlijk zijn vingerafdrukscanner van de achterkant naar de voorzijde gaat plaatsen. Dat betekent dat we voorop een fysieke Home-button of capacitieve knop kunnen verwachten. Een behoorlijke ingreep voor een smartphonemaker die gewend is om de vingerafdruksensor vlak onder de primaire camera te plaatsen.

Filmen in 3D

Dat is niet het enige dat de Chinese smartphoneproducent voor ons in petto heeft. Het bedrijf laat tegenover All About Phones weten dat de Huawei P10 wederom een dubbele camera aan de achterkant zal krijgen. Dankzij het dual-camerasysteem zijn foto’s haarscherp en vol details. Eén van de twee camera’s legt de kleuren van een plaatje vast. De ander maakt alleen zwart-witfoto’s om scherpte, details en contrast te accentueren. Beide afbeeldingen worden vervolgens gecombineerd tot één foto.

Huawei zegt in de toekomst aan een andere toepassing te denken: filmen in 3D. Hij zegt hierover het volgende:

“De samenwerking met Leica bevalt erg goed, maar we willen onze focus ook gaan uitbreiden naar VR [Virtual Reality]. Het is dan ook niet ondenkbaar dat we de dubbele camera zullen inzetten als 3D camera.”

Huawei P10

Conceptfoto Huawei P10

Verbeterde audiokwaliteit

Een tweede punt waarop Huawei met zijn volgende vlaggenschip in wil uitblinken is audiokwaliteit. Volgens het bedrijf vragen consumenten veelvuldig of dit aspect niet verder verbeterd kan worden. Daar gaat Huawei met de Huawei P10 gehoor aan geven.

Topman Changzhu laat weten dat het hiervoor een samenwerkingsverband is aangegaan met een andere partij. Een naam wilde de topman niet noemen, maar mogelijk gaat het om JBL –waar Huawei in het verleden al vaker mee heeft samengewerkt– of Harman Kardon.

Naast de speakers pakt Huawei ook de microfoon aan. Met een nieuwe microfoon moet handsfree bellen en conference calling prettiger worden.

Draadloos opladen

Op het gebied van draadloos opladen blijft Huawei nog altijd achter. Fabrikanten als Samsung en LG bieden al de mogelijheid om enkele van hun toestellen draadloos op te laden. Bij Huawei ontbreekt deze mogelijkheid. En de komst van de Huawei P10 brengt daar vooralsnog geen verandering in. Volgens mr. Sim is de techniek er nog niet klaar voor. Zo zorgt het metaal in de behuizing ervoor dat het toestel niet in staat is om goed op te laden. Nou zou je zeggen: dan kies je toch voor een andere materiaalsoort? Vraag is dan in hoeverre de toestellen er dan nog premium uitzien en tot de verbeelding van de consument spreken. Daar moet de Chinese smartphonemaker nog een oplossing voor bedenken.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones