Huawei P10 renders gelekt, normaal en P10 Edge model

Huawei P10 renders gelekt, normaal en P10 Edge model

Nieuwe renders van de Huawei P10 duiken op uit China. Renders tonen een smartphone vergelijkbaar met de Mate 9 Porsche Design en een kleiner en groter P10 model.

[Update: renders schijnen nep te zijn volgens twitteraar 

De Huawei P9 is een zeer succesvolle smartphone en als het aan Huawei ligt stopt het succes niet bij de 9. Vandaag treffen we via Playfuldroid renders van wat de aankomende Huawei P10 kan zijn. De renders zijn gelekt via Weibo en lijkt erop dat het officiële renders zijn. Ze komen overeen met eerdere foto’s. Waarschijnlijk lanceert Huawei meerdere P10 toestellen van verschillende grootte.

Huawei P10

Zoals je kan zien verschijnt de P10 volgend jaar in twee verschillende versies. Minstens twee, want Huawei heeft misschien nog een troef achter de hand heeft zoals bij de Huawei Mate 9 Porsche Design.

Huawei P10

Er zal een model met een plat beeldscherm zijn vergelijkbaar met de Huawei P9. Een ander model heeft een dubbel gebogen beeldscherm net zoals de Huawei Mate 9 Pro. Eerdere foto’s tonen het toestel met een fysieke home knop onder het beeldscherm. De renders tonen twee verschillende voorkanten. Een met home knop en een zonder. Ook de achterkant van de Huawei P10 met Edge verschilt. Deze variant heeft een vingerafdrukscanner achterop. De Huawei P10 die we eerder al zagen had geen vingerafdrukscanner op de achterkant. We mogen aannemen dat Huawei twee versies in ontwikkeling heeft met de vingerafdrukscanner op verschillende plaatsen.

Samenwerking Leica

De renders tonen twee hoofdcamera’s met daarnaast de Leica specificaties. Net als de Huawei P9 en Mate 9 werkt Huawei voor zijn vlaggenschip smartphone weer samen met de Duitse cameramaker. Volgens de geruchten zijn de dubbele Leica camera’s deze keer verhoogd naar 16-megapixel. We vermoeden ook dat er een variant zal zijn met een 5,5-inch Quad-HD beeldscherm. De Huawei P10 wordt aangedreven door de Kirin 960 processor met 4 GB werkgeheugen.

Huawei P10

De lancering van de Huawei P10 is nog niet officieel door Huawei aangekondigd. Rapporten uit China suggereren dat het nieuwe vlaggenschip in dezelfde periode als de Huawei P9 verschijnt, Q2 2017.

We kunnen er zeker van zijn dat dit niet het definitieve ontwerp is. De Chinese smartphone fabrikant heeft nog ruim de tijd om het apparaat te ontwikkelen. Maar de eerste renders zien er zeer goed uit.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones