4 mei 2015 door in Huawei.

De Huawei P8 nam de P8 Max mee en nu ook de P8lite. Het kleine broertje van de P8 moet de strijd aangaan in het low-end segment en als we de prijs-kwaliteitverhouding bekijken dan kan dat wel eens aardig goed uitpakken.

De geruchten omtrent een Lite-variant waren er al, hoewel het verrassend stil van Huawei‘s kant bleef tijdens de presentatie van de Huawei P8. Maar de Lite-variant komt er dus toch, en waarschijnlijk voor een adviesprijs van rond de 249 euro.

Specificaties

huawei p8liteVoor die 249 euro krijg je ‘t volgende: een telefoon met een 5,5 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De P8lite draait op Huawei’s eigen Kirin 920-processor, deze heeft acht kernen en is 64-bits. De processor klokt maximaal 1,2 GHz en heeft 2 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking.

Wat betreft interne opslag is er 16 gigabyte vrij, uit te breiden met microSD. De camera op de achterkant telt 13 megapixels en de frontcamera schiet je selfies in 5 megapixels. Het geheel wordt gevoed door een 2200 mAh-accu.

In totaal is het toestel met zijn 7,7 millimeter dikte wat dikker dan de P8 maar nog steeds relatief dun. De telefoon weegt 132 gram. Zo uit de doos draait de P8lite meteen op Android 5.0 Lollipop en daaroverheen zit Huawei’s eigen interface, EmotionUI 3.0.

Verschillen ten opzichte van de P8

Met zijn 5,5 inch scherm is de P8lite wat groter dan de P8 (5,2 inch). De P8 Max heeft zelfs een scherm van 6,8 inch. Ook heeft de P8 een scherm van 1920 bij 1080 pixels, tegenover de 1280 bij 720 pixels van de P8lite. De camera’s op de achterkant zijn hetzelfde (13 megapixels), maar waar de P8lite een 5-megapixel frontcamera heeft, heeft de P8 een 8 megapixel frontcamera.

Waar de processor van de P8lite max. 1,2 GHz klokt, klokt de P8 max. 2 GHz en heeft deze 3 in plaats van 2 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking.

Beschikbaarheid

Het toestel heeft ondersteuning voor 4G en zal beschikbaar komen in de kleuren zwart en wit. En wanneer de telefoon beschikbaar komt? Dat zou nog weleens deze maand kunnen zijn. We wachten het af!

Overigens richt het van Huawei afgescheiden submerk Honor ook zijn pijlen op het low-end segment. De twee merken zullen elkaar hier dan ook zeker weer gaan tegenkomen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones