Huawei P9, live foto’s van de Dual Camera

Huawei P9, live foto’s van de Dual Camera

Technieuws site VentureBeat zoomt in op de nieuwe Huawei P9. De site heeft een aantal première foto’s van Huawei´s nieuwe vlaggenschip op de kop getikt. Het snel groeiende en ambitieuze Huawei zal de P9 naar verwachting in de eerste helft van 2016 op de markt brengen. Eerder al werd bekend dat de Chinese fabrikant ten minste vier P9 varianten ontwikkeld.

Huawei P9 modellen

De P9 zal behoren tot de vijfde generatie van de P-serie Android telefoons. Medio januari bleek al dat de P9, codenaam Eva, dit jaar verschijnt in vier varianten. Te beginnen met het budget vriendelijke model in de stijl van de P8 Lite uit 2015. Een a la de P8 Max met een groter scherm en naast de normale versie verschijnt er ook een P9 Premium met uitgebreide hardware.

P9 Specificaties

Het merendeel van de Huawei P9 specificaties zijn eerder gerapporteerd. De premium versie zal draaien op een aangepaste Kirin 955 system, in combinatie met 4 GB RAM. De reguliere P9 zal een Kirin 950 processor hebben met 3 GB RAM-geheugen. Deze 950 bevat een octa-core processor, 2,53 GHz en 1,8 GHz.

Over de hoeveelheid opslag is nog geen duidelijkheid. Men zet in op 32 GB maar met vier varianten zullen 64GB en 128GB ook beschikbaar zijn. De accucapaciteit is indrukwekkend voor een beoogd smal toestel namelijk 3900mAh. We verwachten dat de Huawei P9 gelanceerd wordt met Android 6.0.1 Marshmallow.

Huawei P9 geladen met Huawei’s ontwikkelingen

De nieuwe vlaggenschepen hebben een vingerafdruklezer aan de achterzijde, een positie waarmee Huawei pionierde in 2014 met de Mate 7. Tevens zal de P9 een dual-camera bezitten. Huawei gebuikte al eerder een dual-camera in de Honor 6 Plus. Het nieuwe vlaggenschip krijgt de tweede generatie van deze technologie. Vooral de camera zal een van de hoogtepunten worden van deze P9 familie, want Huawei werkt nu samen met Leica. Zullen we met de P9 al de eerste vruchten van deze samenwerking zien?

Het is nog even wachten op het vlaggenschip van de toekomstige nr 1 van smartphoneland. Ondertussen danken wij VentureBeat voor een glimp op deze nieuwe high-end smartphone van Huawei.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones