huawei-ces
4 januari 2016 door in Huawei.

Het is weer het begin van het jaar, wat betekent dat het Consumer Electronics Show in Las Vegas weer begint. Tijdens deze dagen verwachten we eigenlijk ook een high-end telefoon, de Huawei P9. Deze zou volgens de geruchten morgen, op 5 januari, aangekondigd gaan worden. Het nieuwe gerucht van vandaag spreekt van een werkgeheugen van 6 GB bij de Huawei P9. Vooralsnog is 4 GB het meeste wat je in een telefoon zal vinden, maar dat kan vanaf morgen wel eens anders zijn.

Veel werkgeheugen

Ben je iemand die van multitasken houdt, en maak je gebruik van veel zware applicaties? Dan heeft Huawei binnenkort misschien wel iets voor jou. Als we het nieuwe gerucht van Gizchina mogen geloven, dan komt de Huawei P9 met 6 GB RAM op de markt. Als je momenteel zoekt naar een telefoon met een hoop werkgeheugen, dan zal je waarschijnlijk op de LG V10 of Galaxy S6 Edge Plus uitkomen, die allebei 4 GB RAM hebben. Feit is wel dat we steeds meer RAM nodig hebben op onze telefoons, al lijkt 6 GB RAM vooralsnog nog wel als een overkill. We zullen zien wat Huawei hier mee doet. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat er twee versies op de markt komen. Eentje met bijvoorbeeld 4 GB RAM, en een duurdere met 6 GB RAM.

Overige specificaties

Verder kunnen we verwachten dat Huawei de P9 een 5,2 inch Full HD scherm mee zal geven. Opvallend is dit wel, aangezien Huawei dan voorop wil lopen wat betreft het RAM in een telefoon, maar nog niet de rest volgt met een QHD scherm (1440 x 2560 pixels) op een telefoon. Huawei zal voor de P9 zelf de processor ontwikkelen, in de vorm van de Kirin 950 processor, met verder nog een dubbele camera (zoals HTC in het verleden wel eens geprobeerd heeft) en een vingerafdrukscanner.

Het is dus heel goed mogelijk dat Huawei de P9 morgen al aankondigt. Wel zal het nog even duren voordat het toestel ook daadwerkelijk verwacht gaat worden, de verwachting is namelijk pas voor maart 2016. De prijs van de Huawei P9 staat ook nog niet helemaal vast, maar zal ongetwijfeld weer iets onder de andere high-end toestellen van concurrenten zitten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones