huawei-logo
21 december 2015 door in Huawei.

Huawei zal de Huawei P9 naar alle verwachtingen in maart 2016 gaan presenteren. De Huawei P9 is de opvolger van de P8, die in april van dit jaar op de markt kwam. Wat dat betreft was een aankondiging in maart al wel aannemelijk, en lijken we door de nieuwe bronnen nu ook te weten dat de Huawei P9 release in maart plaatsvindt. De Huawei P9 zal het nieuwe vlaggenschip van Huawei moeten worden in 2016, zoals de P8 dat was in 2015. Wel presenteerde Huawei onlangs ook nog de Huawei Mate 8, een wat groter toestel (6 inch scherm) die je ook wel bijna als vlaggenschip kan zien.

Verkorte cyclus

Volgens de bronnen, op Mobile-dad, zou Huawei ervoor gekozen hebben om de cyclus van de P-serie te verkorten. Om die reden zal het toestel al in maart aangekondigd worden, en niet in april zoals bij de P8. Dit zou ook betekenen dat de release wat naar voren geplaatst kan worden, waardoor we in maart van 2016 waarschijnlijk al de Huawei P9 kunnen kopen. Of dit ook voor Nederland geldt, moet nog blijken.

Wat betreft de specificaties van de Huawei P9 kunnen we een 5,2 inch scherm verwachten, met een Kirin 950 als processor. Diezelfde processor kan je momenteel ook vinden in de Mate 8, en voldoet meer dan prima. Geruchten spreken er ook over dat Huawei de P9 uit zal rusten met 4 GB aan werkgeheugen. Daarnaast is er een dubbele camera op de achterkant te vinden (resolutie onbekend) en kan je daar ook een vingerafdrukscanner vinden.

100 miljoen verkochte Huawei smartphones

Het gaat bovendien ook erg goed met Huawei. In juli gaf het bedrijf aan dat de doelstelling was om in 2015 100 miljoen Huawei smartphones te verkopen. Deze doelstelling heeft Huawei weten te behalen. Vergeleken met een jaar eerder (75 miljoen) is dat dus een prima stijging (+33%). Nu moeten de echte feestdagen wereldwijd nog komen, en is het dus goed mogelijk dat het aantal nog een stuk hoger uit zal vallen. Gezien de recente release van de Mate 8 en Nexus 6P kan het een nog mooier jaar worden voor Huawei.

Welk toestel het meeste door Huawei verkocht is, is nog niet bekend. Dit zal Huawei zelf bij de jaarcijfers waarschijnlijk wel bekend maken. In Nederland lijkt het er in ieder geval op dat het vlaggenschip (de Huawei P8) erg in trek is. Deze telefoon met prima specificaties kan je ondertussen los krijgen voor zo’n 400 euro of met een telefoon abonnement vanaf zo’n 20 euro per maand.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones