Huawei presenteert de Huawei P8 Lite (2017)

Huawei presenteert de Huawei P8 Lite (2017)

Huawei heeft de Huawei P8 Lite een grondige opknapbeurt gegeven. Niet alleen heeft de telefoon een nieuw jasje aangemeten gekregen, ook onder het oppervlak heeft hij de nodige upgrades gekregen. Het resultaat van deze inspanningen is de Huawei P8 Lite (2017).

De Huawei P8 Lite (2017) is een kruising tussen een aantal populaire modellen. Qua specificaties zit hij tussen de originele Huawei P8 Lite en Huawei P9 Lite in. Kijken we naar de vormgeving, dan vertoont de P8 Lite (2017) veel gelijkenissen met de Honor 8. Zo heeft hij onder meer aan de voor- en achterkant glazen panelen. Ook de vingerafdruksensor is aan de achterkant aanwezig, precies zoals we van de fabrikant gewend zijn. De donkergekleurde balk waarin de camera is verwerkt heeft Huawei ditmaal weggelaten. Tot slot zien we dat de hoeken aan de onder- en bovenkant meer afgerond zijn dan bij de originele P8 Lite.

Net als andere techsites vragen wij ons af waarom Huawei er voor gekozen heeft om uitgerekend de Huawei P8 Lite een update te geven. Waarom heeft de smartphoneproducent niet gekozen voor de populaire Huawei P9 Lite? Dit toestel ligt sinds mei vorig jaar bij ons in de schappen. Volgens de laatste telling zijn er meer dan 9 miljoen exemplaren van dit model over de toonbank gegaan sinds de lancering. Het laat zien dat consumenten graag gezien worden met deze mobiele telefoon.

Specificaties Huawei P8 Lite (2017)

De Huawei P8 Lite (2017) heeft een 5.2 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Dat is een fractie groter dan de oorspronkelijke P8 Lite, die niet verder kwam dan 5 inch. Welke chipset hij onder de motorkap krijgt is op het moment van schrijven niet bekend. Zijn voorganger had een HiSilicon Kirin 620 octa-core processor met een kloksnelheid van 1.2 GHz. We kunnen dus sowieso een krachtigere CPU verwachten. Misschien wel de Kirin 650, die we ook bij de P9 Lite zagen. Deze telt eveneens acht kernen en heeft een topsnelheid van 1.7 GHz. Maar dat is vooralsnog pure speculatie.

Het werkgeheugen heeft een upgrade gekregen. Voorheen moest je genoegen nemen met 2 GB RAM, deze is in de P8 Lite (2017) opgeschroefd naar 3 GB. Jammer genoeg is en blijft de opslagcapaciteit steken op 16 GB. Je kunt het geheugen eventueel uitbreiden met een microSD-kaart tot 256 GB. Mocht je voldoende hebben aan 16 GB, dan kun je er ook een tweede simkaart in plaatsen.

De primaire camera van de P8 Lite (2017) is identiek aan zijn voorganger. Deze heeft een 16 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF) en dubbele LED-flitser. De selfiecamera aan de voorkant heeft wel een hogere resolutie gekregen: 8 megapixels in plaats van 5 megapixels. Naast WiFi en Bluetooth 4.0 (LE) krijg je tevens GPS, vingerafdruksensor en 4G-chip. Of deze laatste overweg kan met de 4G-netwerken van alle Nederlandse providers is nog niet bekend.

Tot slot weten we dat de Huawei P8 Lite (2017) met de nieuwste Android-versie komt: Android 7.0 Nougat. Naast de nieuwste Android-versie krijg je tevens EMUI 5.0. Deze schil presenteerde Huawei met de komst van de Huawei Mate 9 vorig jaar november en heeft onder meer een app drawer.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Huawei P8 Lite (2017) bij ons in de winkels ligt is niet bekend. Via een enkele retailer hebben we de datum 23 januari gezien, dus houden we deze voorlopig maar aan. Aangezien hij niet van Huawei zelf afkomstig is, kunnen we moeilijk inschatten in hoeverre deze releasedatum betrouwbaar is. Dat geldt ook voor de adviesprijs. Op internet ben ik twee verschillende verkoopprijzen tegengekomen: 225 euro (excl. BTW) en 249 euro. Hopelijk weten over enkele weken meer over de adviesprijs. De Huawei P8 Lite (2017) verschijnt in drie kleuren: zwart, wit en goud.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones