Huawei presenteert de Huawei P8

Huawei presenteert de Huawei P8

De geruchtenmolen over de opvolger van de Huawei Ascend P7 mogen we stilzetten: gisteren presenteerde Huawei de Huawei P8 in Londen. Het toestel heeft een 5,2-inch scherm, draait op de Kirin 930-processor en gaat 499 euro kosten.

De merknaam ‘Ascend’ is definitief verleden tijd in deze reeks. Dat wisten we eerder al, zo bleek dat de naam eigenlijk nog weinig toevoegde. De 16-gigabytevariant kost 499 euro, de 32-gigabytevariant kost 599 euro.

huawei p8

De specificaties

De Huawei P8 heeft onder de motorkap de eigen Kirin 930-processor met acht rekenkernen zitten. Deze wordt ondersteund door 3 gigabyte aan werkgeheugen. Daarnaast komt er 16 gigabyte aan interne opslag vrij, uit te breiden met microSD. De accu is 2680 mAh.

De camera telt 13 megapixels en zou een betere beeldstabilisatie hebben dan de concurrenten. In situaties met te weinig of te fel licht zou de camera beter presteren. Voorop zit een 8-megapixelfrontcamera voor de beste selfies.

Aanpassingen besturingssysteem

Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop en deze heeft Huawei flink onder handen genomen. Vooral de camerasoftware moest eraan geloven. Zo zou de camera betere foto’s maken in situaties met bewegende/lichte voorwerpen en een lange sluitertijd. Als je twee keer op het scherm tikt met je knokkel, maak je een screenshot. Als je vervolgens met je knokkel over het scherm veegt kun je deze ook nog eens uitsnijden.

Ook naar het accugebruik is gekeken: abnormaal veel accugebruik bij apps wordt tegengegaan. Bij veel/zwaar gebruik gaat de telefoon een dag mee, bij normaal gebruik anderhalve dag. Het toestel komt als het ware ook nog als je ‘m roept: ‘Hey buddy, where are you?’. De P8 reageert met een muziekje.

Huawei P8 Max

Er is ook een grotere variant van het toestel gepresenteerd, de Huawei P8 Max. Deze heeft een 6,8 inch scherm en deze zou beter af te lezen zijn in het zonlicht. De accu is flink groter, van 2680 mAh naar 4360 mAh. De 32 GB-variant kost 549 euro en de 64 GB-variant kost 649 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones