15 oktober 2014 door in Huawei.

Huawei Honor 6 Extreme EditionHuawei heeft maandag een versnelde versie van de Honor 6 gepresenteerd: de Honor 6 Extreme Edition. Van deze telefoon worden er maar 9999 exemplaren op de markt gebracht. De telefoon draait op een nieuwe processor, gemaakt door Huawei zelf. Wat betreft specificaties verschilt de telefoon niet veel van de gewone Honor 6. Hoe groot het verschil in snelheid is, is niet bekend.

Specificaties

De camera van de Extreme Edition heeft aan de achterzijde 13 megapixels, de frontcamera telt er 5. Ja ja, voor de selfies! De versnelde telefoon heeft net als de Honor 6 een scherm van 5 inch een schermresolutie van 1080×1920 pixels.

De Kirin 928-processor, heeft acht kernen en klokt daarmee 2 GHz. Door de Kirin 920-chip die in de gewone Honor 6 zit, is dat toestel qua snelheid een beetje achtergebleven. Door de LTE-ondersteuning in de Extreme Edition kunnen internetsnelheden t/m 300 Mbps gehaald worden.

Verder heeft het toestel 3 GB RAM-geheugen en 32 GB opslag, uitbreidbaar met een microSD-kaartje, tot 128 GB. Daarbij zit een accu van 3100 mAh. Een verbetering ten opzichte van de 3000 mAh-batterij in de gewone Honor 6. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat.

Accesoires

Ook neemt de Extreme Edition meteen een paar eigen accessoires mee. Zo is er een geharde screenprotector van 0,2 millimeter dik, twee NFC-chips en een zogenaamde Road and force protective shell. Ook krijgt het toestel een eigen koptelefoon mee.

Verkoop

De voorverkoop van het toestel begint volgende week, op 21 oktober. De ‘gewone’ Huawei Honor 6 werd in juni van dit jaar aangekondigd.

Waarom er van de Extreme Edition maar 9999 exemplaren worden gemaakt, is onduidelijk. Ook weten we niet in welke landen het toestel verkocht zal worden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones