23 juli 2015 door in Huawei.

Huawei heeft een persuitnodiging verstuurd voor een evenement voorafgaande aan de IFA-technologiebeurs in Berlijn. Daarbij spreekt de fabrikant over de onthulling van een nieuw vlaggenschip. Waarschijnlijk gaat het hier om de onthulling van de Huawei Mate 8, de nieuwe phablet.

Het Huawei-evenement staat gepland op 2 september. Dat is twee dagen voor de grote start van de IFA-beurs.

Vorig jaar presenteerde Huawei de Huawei Ascend Mate 7 tijdens de IFA-beurs. Inmiddels heeft Huawei afscheid genomen van de naam ‘Ascend’, omdat deze simpelweg teveel gebruikt werd waardoor de betekenis wegviel.

uitnodiging huawei

Geruchten

Uiteraard gaan er al wat geruchten over het nieuwe phablet. De Mate 8 zou een 6 inch scherm hebben met een qHD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap draait waarschijnlijk Huawei’s eigen Kirin 950-processor met acht kernen. Deze zou 3 of 4 GB werkgeheugen hebben. Ook zou dit kunnen resulteren in twee varianten: eentje met 3 GB werkgeheugen/32 GB interne opslag en eentje met 4 GB werkgeheugen/64 GB interne opslag.

Op de achterkant van het toestel zou een 20,7-megapixelcamera geplaatst zijn, tegenover een 8-megapixel frontcamera. Verder wordt gesproken over een vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel. Ook de Mate 7 beschikt over een vingerafdrukscanner.

Renders

Eerder deze maand verschenen er al renders van het toestel, hoewel de originaliteit hiervan betwijfeld wordt. Toch verschilt deze niet veel van de Mate 7. De renders tonen een LED-flitser aan beide zijden van het toestel. Ook zie je een vingerafdrukscanner op de achterkant.

render huawei mate 8 render huawei mate 8

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones