Huawei werkt aan eigen Tango-smartphone

Huawei werkt aan eigen Tango-smartphone

Augmented reality wordt alsmaar populairder en populairder onder smartphoneliefhebbers. Dat is Huawei niet ontgaan en speelt in op deze trend. De Chinese smartphonemaker werkt aan haar eigen Tango-smartphone.

Dat zegt de fabrikant in een interview tegenover Android Authority.

Wat is Tango?

Tango is de naam van de AR-technologie van Google. Hiermee is het mogelijk om een driedimensionale, virtuele objecten in je omgeving te plaatsen. Je legt als het ware een schil over je omgeving en een nieuwe realiteit te creëren. Zo is het onder meer mogelijk om je woonkamer een nieuwe virtuele inrichting te geven, het zonnestelsel in kaart te brengen om de verschillende planeten aan te wijzen, dinosaurussen tot leven te brengen, een eigen snelle racebaan te maken of een 3D-kaart van je omgeving te maken. Tango kent kortom een aantal functionaliteiten om jezelf te vermaken en serieuze toepassingen.

Om een smartphone geschikt te maken voor Tango, moet hij niet alleen over krachtige specificaties en een goed scherm beschikken. Minstens net zo belangrijk is dat hij van een groot aantal sensoren en extra camera’s is voorzien. Tango-telefoons beschikken over minimaal drie camera’s: een reguliere camera om je omgeving vast te leggen, een motion-tracking camera om beweging te registreren en een camera met dieptesensor om afstanden te meten. Daarnaast moet je apps downloaden uit de Google Play Store die met Tango overweg kunnen. Op het moment van schrijven zijn dat 36 verschillende applicaties. Meerdere Tango-apps zijn op het moment in de maak, zo bevestigt Google in een blog op haar website.  Met één daarvan kun je een mannequin virtuele kleding aanmeten.

Het aantal smartphones dat uitgerust is met Google’s Tango-technologie is beperkt. Afgelopen jaar op presenteerde Lenovo de Lenovo Phab 2 Pro op haar evenement Lenovo Tech World. En eerder deze week zagen we vanaf de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de ASUS ZenFone AR voorbijkomen.

Huawei grijpt haar kans

Zoals je ziet is het aanbod op dit moment beperkt. Huawei ziet haar kans schoon en wil deze leemte opvullen door haar eigen Tango-telefoon te lanceren. De Chinese smartphonemaker bevestigt haar plannen tegenover onze collega’s van Android Authority. Niemand minder dan Richard Yu, CEO van Huawei, treedt met het nieuws naar buiten.

Meer details over de beoogde Tango-smartphone kan of wil de topman niet kwijt. Hij zegt niets over de mogelijke specificaties of wanneer we hem kunnen verwachten. Zelfs de codenaam van de smartphone is onbekend. Telefoonabonnement.nl houdt in ieder geval de ontwikkelingen voor je in de gaten. Zodra we meer over deze mysterieuze Tango-telefoon horen lees je dat op onze website.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones