Huawei toont Mate S met drukgevoelig scherm

Huawei toont Mate S met drukgevoelig scherm

Huawei heeft de nieuwe Huawei Mate S op de IFA beurs in Berlijn officieel aangekondigd. De Huawei Mate S is in feite perfect voor de consument die graag een grotere Huawei smartphone wil, maar niet meteen voor een 6 inch-er wil gaan. De Huawei Mate S heeft een schermafmeting van 5,5 inch, en valt daarmee mooi tussen de Huawei P8 (5,2 inch) en de P8 Max of Mate 7 (beiden met 6 inch scherm). Huawei heeft een interessant scherm toegevoegd, namelijk eentje die drukgevoelig is. Oftewel, Force Touch die ook bij de nieuwe iPhone 6s verwacht wordt.

Huawei Mate S specs

Wat natuurlijk het meest besproken zal zijn aan de Mate S, is dat het over een drukgevoelig scherm beschikt, en dus voor Apple de eerste smartphone wordt met een drukgevoelig scherm. Met zo’n drukgevoelig scherm kan het scherm onderscheid maken tussen een harde of zachte druk op het scherm, en hiervoor verschillende acties uitvoeren. Zo kan je bijvoorbeeld wat harder drukken op de navigatie app, om meteen naar die locatie te navigeren. Bij de Mate S kan je het scherm ook gebruiken als een weegschaal.

Huawei-Mate-S

Dan de andere specificaties van de Huawei Mate S. Zoals gezegd beschikt het toestel over een scherm van 5,5 inch met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (Full HD scherm). Huawei’s eigen Kirin 935 processor zorgt voor de rekenkracht, en wordt verder aangevuld door 3 GB werkgeheugen, 32 of 64 GB opslaggeheugen met microsd kaart uitbreiding, 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie (OIS) op de achterkant, een 8 megapixel camera aan de voorkant en een 2700 mAh batterij. Ook vind je een vingerafdrukscanner op de achterkant van de smartphone, waar het design een beetje gebogen is.

Huawei Mate S pre-order

De Huawei Mate S pre-order is vanaf 15 september mogelijk. Of dit ook voor Nederland geldt, is nog onbekend. De Mate S zou namelijk in een ‘select aantal landen’ uitgebracht gaan worden. Het is vrij zeker dat het toestel naar Duitsland en Frankrijk gaat, dus een Nederlandse release is ook zeker goed mogelijk.

De Huawei Mate S krijgt een prijs van 649 euro voor het model met 32 GB opslaggeheugen, in de kleuren ‘titanium grey’ en ‘mystique champagne’. Voor 50 euro meer (699 euro) kan je het 64 GB model krijgen, in de kleuren ‘prestige gold’ of ‘coral pink’. De prijzen betreffen overigens nog niet eens de prijs voor het toestel met Force Touch. Deze worden op een later moment bekend gemaakt, en hebben een opslaggeheugen van 128 GB. Je zou dus zomaar kunnen verwachten dat dat model voor minimaal 799 euro over de toonbank moet gaan.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones