Huawei in top 10 waardevolste technologie merken 2017

Huawei in top 10 waardevolste technologie merken 2017

Huawei is bezig met een zeer succesvolle inhaalslag op Samsung & Apple. In vijf jaar wordt Huawei de grootste smartphone fabrikant van de wereld zei een topman van het concern vorig jaar. Het bedrijf laat in cijfers zien, dat die bewering niet vanuit het niets komt. De Chinese smartphone fabrikant toont zich in 2016 zien als premium smartphone fabrikant en worstelt zich in de top 10 technologie bedrijven.

Het gevaar voor Apple komt uit China zei één van de Apple analisten afgelopen jaar. Een van die gevaren, Huawei, heeft zich afgelopen jaar laten zien als premium fabrikant. Dit jaar behoort het Chinese merk zelfs tot de 10 meest waardevolle technologie merken. Het bedrijf bezet de tiende plek ruim achter Apple en Samsung. Het laat zien dat de bestuurder van Huawei enige tijd geleden geen onzin verkondigde. Hij meende dat zijn bedrijf in vijf jaar de nummer één smartphone fabrikant wil zijn.

Huawei in de top 10 waardevolle technologie merken

Huawei is tot de top 10 van meest waardevolle technologie merken toegetreden. De Chinese fabrikant betreed de lijst op nummer tien. Uiteraard staan Apple en Samsung al enige tijd in deze lijst. De lijst wordt aangevoerd door Google met een merkwaarde van 109,5 miljard dollar. Apple, de nummer twee, is volgens Brand Finance 107,1 miljard dollar waard. Samsung heeft een waarde van 51,4 miljard dollar en Huawei 25,2 miljard dollar. Het Chinese bedrijf heeft nog een lange weg te gaan om Samsung en Apple hier te overtroeven.

Huawei in Top10 merken

Huawei nestelt zich in de top

In de afgelopen vijf jaren heeft Huawei een gigantische kloof overbrugt tussen de Chinese fabrikant en marktleiders Apple en Samsung. Het merk is nu een internationaal erkend en geaccepteerd merk. De Chinese fabrikant heeft vooral dit jaar laten zien dat het niet meer onderdoet voor Samsung en Apple. Met de lancering van de Huawei Mate 9 en de Porsche Design editie daarvan betreed het merk de premium status. Niet langer zijn de vlaggenschepen uit China budget vlaggenschepen. Morgen zien we daar waarschijnlijk meer bewijs van. Morgen verschijnt namelijk het nieuwe vlaggenschip, de Huawei P10.

Huawei cijfers

Over het afgelopen jaar zag de Chinese fabrikant zijn verkopen met een sprong van 26,7 procent stijgen. Directe concurrenten Samsung en Apple zagen beide hun verkopen juist dalen met 4,3 procent. De iPhone verliest bijvoorbeeld behoorlijk terrein in China. Daar zijn de binnenlandse merken zoals Oppo, Huawei en Vivo die de dienst uit maken. Voor het eerst in jaren was het niet een iPhone die het meest werd verkocht in China, de Oppo R9 werd veel meer verkocht.

Huawei was afgelopen jaar in staat om het aandeel in de smartphone-sector te verhogen tot 8,9 procent. Een jaar eerder had het Chinese bedrijf nog 7,3 procent. Samsung zag het marktaandeel dalen tot 20,5 procent en Apple’s eindigde op 14,4 procent ten opzichte van 15,9 procent in het jaar daarvoor.

Gartner analist Annette Zimmermann bevestigd de trend. “Chinese makers er in geslaagd marktaandeel te winnen ten opzichte van vorig jaar en Huawei lijkt nu de belangrijkste rivaal van de twee reuzen zijn, ook al blijft de kloof groot

De successen van het Chinese merk zie je ook terug in de omzet. In de afgelopen vijf jaar heeft de technologie reus een continue omzet groei gehad. In 2016 had het bedrijf een totaal inkomen van 178 miljard RMB (24,5 miljard euro). De omzet steeg 42 procent ten opzichte van 2015. Het bedrijf besteed jaarlijks 10 procent van de totale inkomsten in onderzoek en ontwikkeling. Een van de grote aandachtspunten voor de toekomst is kunstmatige intelligentie (AI). Het succes van Huawei is mede tot stand gekomen door succesvolle samenwerkingen met grote namen als Leica, Microsoft, Google, Intel en Porsche.

Lukt het Huawei deze stijgende lijn ook in 2017 door te zetten? Morgen zien we de eerste stap. De Chinese fabrikant lanceert de nieuwe P10 vlaggenschepen.

Huawei P10

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones