Huawei verhoogt gebruik eigen Kirin SoC tot boven de 50%

Huawei verhoogt gebruik eigen Kirin SoC tot boven de 50%

Huawei heeft net als Samsung en Apple een eigen processor of system on chip, de HiSilicon Kirin processors. De Chinese fabrikant kiest er nu voor om het aandeel Kirin processors in alle Huawei smartphones te verhogen tot 50% of meer.

Uit een rapport in handen van DigiTimes blijkt dat Huawei in de komende jaren meer gebruik gaat maken van de eigen Kirin processors. De bestellingen voor nieuwe processors of system on chip (SoC) bij dochteronderneming HiSilicon zijn verhoogd. Aan de andere kant gaan die bestellingen ten kosten van het Snapdragon en MediaTek processor gebruik. In de laatste jaren heeft Huawei steevast de eigen Kirin 900 SoC’s gebruikt voor de vlaggenschepen. De Huawei P10 draait op de Kirin 960 en de Huawei Mate 10 Pro is aangedreven door de Kirin 970. Lange tijd waren de Huawei processors iets langzamer. Sinds de laatste SoC is hieraan een einde gekomen. Nu zit er vrijwel geen snelheidsverschil meer tussen de Huawei SoC en de Snapdragon 800 serie van hetzelfde jaar.

Gebruik Huawei Kirin processor naar 50%

Huawei verkocht in 2017 circa 153 miljoen smartphones. In 70 miljoen van die smartphones vind je een eigen processor van HiSilicon. Het zijn met name de krachtige Kirin 900 processors die je in de Huawei P10, Huawei Mate 9 en natuurlijk de laatste Huawei Mate 10 Pro vind. De resterende smartphones zijn bedoelt voor het midden en lagere segment. In totaal 83 miljoen smartphones waarin Snapdragon’s en MediaTek Helio processors te vinden zijn. Voor het komende jaar wil Huawei opnieuw meer dan 150 miljoen smartphones verkopen ondanks het missen van een ingang in Amerika. In dat geval zullen er 75 of meer processors uit de productielijnen van HiSilicon komen.

Huidige 2018 Huawei line-up is 100% eigen processor

Voor nu lijkt het erop dat 100% van alle Huawei telefoons over een Kirin processor beschikken. Alle smartphones die de Chinese fabrikant in de laatste maanden heeft gelanceerd zijn allemaal aangedreven door de eigen processors. Eind 2017 lanceerde het merk de Honor View 10 met Kirin 970 en Honor 7X voorzien van de Kirin 659 octa core. Beide smartphones vind je pas dit jaar in de verkoop. Zelf lanceerde Huawei de Huawei P Smart die ook voorzien is van de Kirin 659 processor en natuurlijk zien we een dezer maanden de nieuwe Huawei P20 vlaggenschepen voorzien van Kirin 970 processor. Daarmee ligt het gebruik van de Kirin op dit moment nog op 100%.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones